Archive for: mei 2023

Onderzoek: in deze Overijsselse gemeenten slaan autodieven het vaakst toe

Met de sleutel in je hand aankomen bij een lege parkeerplaats: binnen de provincie heb je in Enschede de grootste kans op een gestolen auto. Per 10.000 huishoudens werden er de eerste vier maanden van het jaar 1,9 motorvoertuigen gestolen, twee keer zoveel als elders in Overijssel. Na Enschede zijn Dalfsen en Almelo de onveiligste gemeenten om je motorvoertuig te parkeren. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de politie en het CBS.

In Overijssel werden in de eerste 4 maanden van 2023 gemiddeld 0,8 motorvoertuigen gestolen per 10.000 huishoudens. De kans op een diefstal is hiermee veel kleiner dan landelijk gemiddeld (3,7). Alleen parkeerplekken in Zeeland (0,7) en Friesland (0,5) zijn vooralsnog iets veiliger om de auto te parkeren, al zijn er wel grote verschillen per gemeente.  

Enschede dé autodiefstal gemeente van Overijssel

Motorvoertuigen staan in Overijssel het minst veilig geparkeerd in Enschede. De top 5 gemeenten in de gemeente met de meeste kans op een autodiefstal is als volgt:

  • Enschede: 1,9 autodiefstallen per 10.000 huishoudens
  • Dalfsen: 1,7 autodiefstallen per 10.000 huishoudens
  • Almelo: 1,2 autodiefstallen per 10.000 huishoudens
  • Zwartewaterland: 1,1 autodiefstallen per 10.000 huishoudens
  • Zwolle: 1,1 autodiefstallen per 10.000 huishoudens

Niet overal in Overijssel ging het mis: in 11 gemeenten werden vooralsnog geen autodiefstallen gemeld in 2023. Onder andere in Staphorst, Steenwijkerland en Haaksbergen stonden auto’s het veiligst geparkeerd. Bekijk alle cijfers op de onderzoekspagina: https://www.independer.nl/autoverzekering/info/diefstal/onderzoek/autodiefstal-2023 

Weinig autodiefstallen in Overijssel, Toyota populairst

Van januari tot en met april dit jaar werden al 2.972 motorvoertuigen gestolen in Nederland. Bijna de helft van deze incidenten vond plaats in Noord- en Zuid-Holland. Overijssel is goed voor 1,4% van alle autodiefstallen. Kortom: een relatief veilige provincie om je auto te parkeren.

Opvallend is dat niet alle auto’s even populair zijn in het dievengilde. Vorig jaar was de populairste auto om te stelen, een Toyota. Maar liefst 1 op de 6 gestolen auto’s was van dit Japanse automerk. “Vooral de 83% stijging bij de diefstal van Toyota’s valt mij enorm op. Toch is het verzekeren van Toyota’s nog niet duurder geworden, maar dat kan natuurlijk wel gaan komen als deze trend doorzet”, legt auto-expert Menno Dijcks van Independer uit.

Vroomshoopse Boys laat na RKSV De Zweef te verslaan

Vroomshoopse Boys begon uiterst voortvarend in het uitduel op een zonovergoten sportpark Gagelman in Nijverdal tegen nummer 8. RKSV De Zweef. Al binnen de minuut luisterde de naar vv Voorwaarts vertrekkende Jordy Harms (foto) zijn laatste wedstrijd voor de Boys op met een treffer. Jesper Derks bereidde vanaf recht voor en de intikker van de centrumspits van de Boys was doeltreffend: 0-1. Door uitstekend positiespel met soms oogstrelende combinaties bleef Vroomshoopse Boys in de fase erna de bovenliggende partij. Met het nodige kunst- en vliegwerk wist De Zweef verdere schade te beperken.

Er kwamen voor de Boys een serie doelrijpe kansen, maar Juliën Jesper en Derks, Jordy Harms, Léon Dogger en Sven Paters wisten die niet te verzilveren. Goed keeperswerk van De Zweef-goalie Mark Klein Boonschate en ook paal en lat stonden daarbij meer doelpunten van de gasten in de weg. In de 39ste minuut kwam eindelijk de verdubbeling van de voorsprong voor de Boys. Juliën Derks werd diep gestuurd en de linker vleugelspits rondde koelbloedig en beheerst af: 0-2. De Zweef kon daar niet veel tegenover stellen. Als de Nijverdallers eens in de buurt van het doel van de Boys kwamen, was daar enkele keren doelman René Kok, die met puike reddingen ween tegentreffer voorkwam.

Met 0-2 werd gerust en in de tweede helft tapte de Zweef merkbaar uit een ander vaatje. Meer persoonlijke duels werden gewonnen en de getergde thuisploeg koos nu wel voor een meer offensieve speelwijze. In de 52ste minuut werd de herwonnen strijdlust beloond. Een makkelijk weggeven corner werd onberispelijk ingekopt door de vrijstaande Benjamin Souverijn (1-2). Na een uur spelen werd de scheidende routinier en centrale verdediger van de Boys Patrick Drenthen onder applaus en met bloemen vervangen door Duncan Kelder. In de 66ste minuut kwamen er vier wissels aan Boys-zijde. De youngsters Mats Scholten en Siem Pierik kwamen voor Jesper Derks en Robert Veld, terwijl Léon Dogger en Tom Pierik werden afgelost door Bert Verschoor en door Ernst-Jan Heideman, die ook zijn laatste competitiewedstrijd voor de hoofdmacht speelde.

In de 69ste minuut kwam De Zweef op gelijke hoogte. Een afgeketst schot van Tom Heuver belandde onhoudbaar voor doelman René Kok in het doel van het Boys. Het pleit voor de gasten dat daarna weer de aanval werd gezocht, maar ondanks enkele kleine kansen bleef de stand ongewijzigd en floot de goed leidende arbiter Bünyamin Kaya met 2-2 af. De Boys had verzuimd om De Zweef op een ruimere achterstand te zetten en daardoor is het gelijkspel verklaard. Zo eindigde Vroomshoopse Boys op de vijfde plaats van de tweede klasse J., waar er meer had ingezeten. Met name de onnodige nederlagen tegen de laagvliegers Enter Vooruit en FC Meppel deden de hoop op een periodetitel en nacompetitie om promotie naar de eerste klasse vervliegen. Heel positief is het door selecteren van jonge veelbelovende talenten en tegen De Zweef stonden bij de Boys maar liefst vijf spelers onder de 20 jaar in het veld. Dat is zeker de verdienste van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en zijn assistent Henk Harmens, die na dit seizoen Vroomshoopse Boys vaarwel zeggen.

Tegen De Zweef werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter: Jesper Derks (66: Mats Scholten), Patrick Drenthen (60: Duncan Kelder), Sven Paters en Robert Veld (66: Siem Pierik); midden: Tom Pierik (66: Ernst-Jan Heideman), Léon Dogger (66: Bert Verschoor) en Levi Aitink; voor: Sil Derks, Jordy Harms en Juliën Derks.

Vroomshoopse Boys 2 verloor thuis met 4-2 van IJVV 2 uit IJsselmuiden. De mannen van trainer Alexander Fokkert zijn inmiddels ook het volgend seizoen verzekerd van het spelen in de eerste klasse. Op woensdagavond 31 mei wordt op de velden van de voetbalclubs van de gemeente Twenterand door de jeugdselectieteams van de 6 clubs gespeeld om de Twenterrand-cup, waarbij ook de Bosrand in Vroomshoop plaats van handeling is. Op zaterdag 3 juni vindt de jaarlijkse strijd om de penalty-cup van Vroomshoopse Boys op De Bosrand plaats.

Mannenkoor Vroomshoop kijkt terug en vooruit

Donderdag 25 mei hield het Chr. Mannenkoor zijn 72e ledenvergadering in Kerkelijk Centrum Irene te Vroomshoop. Er waren zo’n 65 van de bijna 100 koorleden aanwezig. Dat was genoeg om nieuwe statuten vast te stellen. De oude statuten voldeden niet meer aan de eisen des tijds. Nu is geregeld dat het bestuur een collegiaal bestuur vormt en ook de regels met betrekking tot bestuursverkiezingen werden aangepast. Zowel voorzitter Niek Kop als 1e secretaris Ferrie Oortgijsen werden opnieuw gekozen voor een periode van drie jaar.

Financieel heeft het koor momenteel geen grote zorgen. Dat is mede te danken aan de dagelijkse oud papierinzameling bij Expert en Praxis, en aan de maandelijkse papieracties bij Jumbo en Bouwhuis, op de eerste zaterdagochtenden van de maand. Ook de optochtcommissie De Doppe van carnavalsvereniging De Smoezen levert een bijdrage. En de website van het koor werd in een nieuw jasje gestoken. Zie www.cmkvroomshoop.nl

Het mannenkoor kan terugkijken op een aantal mooie concerten. Zo werden in Geesteren en Vroomshoop weer ingetogen, stijlvolle Passiestonden uitgevoerd in de week voor Pasen. In juni 2022 leidde een zomeravondconcert samen met de landelijk bekende sopraan Francis van Broekhuizen tot een stampvolle kerkzaal in Den Ham. En afgelopen Bevrijdingsdag 5 mei werkte het koor mee aan het programma ‘Rondom Vrijheid’ in de prachtige Dominicanenkerk in Zwolle. Vele hoogwaardigheidsbekleders waren daarbij aanwezig, omdat Overijssel dit jaar de provincie was waar de landelijke viering van de bevrijding werd gehouden. Het programma werd rechtstreeks uitgezonden op RTV Oost. De bijdrage van het koor werd als indrukwekkend omschreven.

Op donderdagavond 22 juni houdt het koor tussen 19 en 20 uur een open repetitie in Irene te Vroomshoop. Iedereen is daarbij van harte welkom en krijgt koffie of thee toe.

Twee iconen De Stobbe en het MCC terug in Vroomshoop

Onder een flinke publieke belangstelling werden op vrijdagavond 26 mei de historische naamborden na bijna 10 jaar teruggeplaatst in Vroomshoop. De sporthal de Stobbe maakte in de periode 1977 tot en met 2014 furore als trefpunt van diverse sportverenigingen en evenementen. De stichting Levend Vroomshoop pikte het signaal van de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop op, dat deze naamborden bewaard waren in het archief in de Krulsmid in Den Ham. Wat te doen? Door het bestuur van Levend Vroomshoop werd besloten dat deze iconen van de naoorlogse wederopbouw van Vroomshoop terug te laten keren in het kanaaldorp.

Op foto ‘stobbe onthulling’ staan van vlnr: Bert Dorresteijn (voorzitter Levend Vroomshoop), Thea Kroese (LV), John de Vries (LV), Warner Warringa (LV), Klaas Palstra (voorzitter Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop), Hans Nieboer (LV), Klaas Dragt (LV), Jan Cees Kaas (LV) en wethouder Arjan Hof.

Leerlingen van de Bovo Beroepsopleidingen uit Vroomshoop-Oost lieten onder leiding van bedrijfsleider, leermeester en praktijkbegeleider Albert KleinJan het historisch naambord de Stobbe in volle glorie herrijzen. Wethouder Arjan Hof van de gemeente Twenterand prees afgelopen vrijdagavond dit initiatief van Levend Vroomshoop en wees op de meerwaarde van het waarderen en koesteren van de eigen lokale historie. Voorzitter Bert Dorresteijn van Levend Vroomshoop liet de enerverende geschiedenis van de zo herkenbare sporthal de revue passeren. De veerkrachtige jonge springgroep en nationale kampioenen van de gymnastiekvereniging Lova Vroomshoop maakten onder leiding van Tamara Coenraad sprongen naar het verleden, het heden en de toekomst met de sporthal in de nabij gelegen sporthal in Het Punt. Het orkest, de showband en majorettes van de Harmonie Vroomshoop zorgden voor een feestelijke muzikale omlijsting.

De onthulling van het historische naambord met een informatietableau werd onder instemmend applaus van de aanwezigen in gezamenlijkheid verricht door wethouder Hof, voorzitter Klaas Palstra van de oudheidkundige vereniging en de bestuursleden van Levend Vroomshoop.

De aanwezigen gingen vervolgens letterlijk achter de muziek aan richting het Vredesplein voor de volgende onthulling. Het Maatschappelijk Cultureel Centrum, het MCC, had vanaf 1959 tot en met 2014 op perfecte wijze dienst gedaan als een niet weg te denken dorpshuis zonder drempels. Dertig jaar lang was de onvergetelijke beheerder-directeur Herman Gouma de gastheer en in feite ook het boegbeeld van het MCC.

De functies van het MCC zijn vanaf 2015 grotendeels ondergebracht in zijn opvolger Het Punt. Mooi is dat het MCC nu terug te vinden is in het Muziek- en Cultureel Centrum, het onderkomen van de muziekvereniging De Harmonie Vroomshoop. Harmonie-voorzitter Jan Kriekjes dankte Levend Vroomshoop voor de terugkeer van de originele en sierlijke letters van het MCC, die een plaats hebben gevonden aan de muur van het nieuwe MCC. Preses Kriekjes wees op de meerwaarde van het verenigingsgebouw, dat voor de muziekverenging nieuwe impulsen heeft gegeven.

Eef Gouma verrichte daarna samen met Levend Vroomshoop-voorman Bert Dorresteijn onder applaus de onthulling van het historisch naambord MCC. Eef Gouma gaf in haar dankwoord aan dat de terugkeer van het naambord het MCC waardevol is en tevens een passende herinnering vormt aan het voormalige Maatschappelijk Cultureel Centrum.

De Harmonie Vroomshoop speelde een ‘thuiswedstrijd’ op het Vredesplein en omlijstte de toespraken en de onthulling met passende muziek. Meerdere ondernemingen, particulieren en verenigingen ondersteunden met een hartverwarmende vrijwillige inzet dit initiatief van Levend Vroomshoop. Een bewijs temeer dat Vroomshoop verguld is met de terugkeer van beide iconen De Stobbe en het MCC.

Jarige kringloopwinkel De Ketting houdt speciale verkoopdag

Het is inmiddels dertig jaar geleden dat de Kringloopwinkel De Ketting op het adres Eerste Blokweg 20 in Vroomshoop van start ging. Dankzij vele enthousiaste vrijwilligers en ook door de diverse inbreng van spullen is dit een succesnummer gebleken. Over publieke belangstelling heeft deze vestiging van de lokale protestantse gemeente nooit te klagen gehad.

Op zaterdag 3 juni wordt de 30ste verjaardag luister bijgezet. Er wordt een speciale verkoopdag met aantrekkelijke prijzen gehouden. Van 9.00 uur tot 16.30 uur kan iedereen terecht bij de kringloopwinkel De Ketting. Er is naast de verkoop een verloting en er zijn meerdere leuke verkoopacties. Aan de inwendige mens wordt ook zeker aandacht besteed tijdens deze ongetwijfeld gezellige verkoopdag.

Vroomshoopse Boys JO11-2 overtuigend kampioen

Het was op zaterdagmorgen 27 mei een drukte van belang op het sportcomplex De Bosrand in Vroomshoop. Vele ouders, gezinsleden, grootouders en andere belangstellenden moedigden Vroomshoopse Boys JO11-2 aan in de kampioenswedstrijd tegen DVC Dedemsvaart. Het team van de trainers Lars Elzinga en Niels Pierik leek lang op weg naar de titel, maar een nederlaag tegen ‘angstgegner’ JCLE uit Slagharen leek roet in het eten te gooien. Daardoor kwam concurrent FC Ommen op gelijke hoogte met nog een ieders beter doelsaldo voor de Boys.

De kampioenswedstrijd tegen DVC Dedemsvaart kwam door de voelbare spanning wat moeizaam op gang met aanvankelijk een gelijke stand van 2-2. Daarna gooide Vroomshoopse Boys JO11-2 alle schroom van zich af en werd er lustig gescoord door het blauw-gele team. Uiteindelijk werd met 10-2 gewonnen en ook al door het resultaat van de wedstrijd FC Ommen tegen JCLE betekende dat een luid bejubeld kampioenschap. De pupillen van het duo Lars Elzinga en Niels Pierik hadden uiteindelijk drie doelpunten over ten opzichte van FC Ommen.

Het kampioenshap werd behaald door de spelers Joël Brakert, Vajenn Gerrits, Hidde Hamberg, Luc Jasper, Quint Kloosterman, Melvin Leussink, Milan Reeb, Levi Dubbink, Danilo Simoneti en Robert Vos van Boys JO11-3, die de geblesseerde Melvin Leussink tijdens de kampioenswedstrijd verving. Natuurlijk was er na afloop ranja met patat in de kantine ’t Flierhuus van de Boys en kon de kampioenschaal trots omhoog gehouden worden. Vroomshoopse Boys JO11-2 wacht nog een mooie huldiging tijdens de aanstaande familiedag, waarmee traditioneel het seizoen wordt afgesloten.

OverLevensboom bij Het Punt weer in beeld

Op Bevrijdingsdag 5 mei 2015 werd aan de noordzijde van het activiteitencentrum Punt in Vroomshoop de OverLevensboom geplant. Die handeling gebeurde door Ben Jesserun, Joods overlevende van de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog en Marijke Talen uit Vroomshoop, fotograaf van het boek ‘OverLeven’. Zij deden dat samen met Cornelis Visser, toenmalig burgemeester van de gemeente Twenterand en Hans Nieboer, toenmalig voorzitter van het 4 mei comité Vroomshoop.

Inmiddels is Ben Jesserun op op 18 oktober 2022 op 89-jarige leeftijd overleden. Onlangs bleek dat de houten paal met een inscriptie bij de OverLevensboom verdwenen was. De gemeente Twenterand zorgde ervoor dat er een nieuw exemplaar bij de boom kwam. Marijke Talen verwoordt haar gevoelens bij deze bijzondere OverLevensboom: ‘De wortels naar beneden, wijzend naar het verleden. De stam stevig in de wind, als teken van het heden. De takken groeiend naar boven naar de toekomst: OverLeven!’

Bezoek de BoekStartdag in de bibliotheek

Zaterdag 3 juni is het BoekStartdag in de Bibliotheek in Vriezenveen. Ouders  met baby’s en peuters zijn dan vanaf 10.00 uur van harte welkom. Doe samen met je (klein)kindje mee aan een leuke activiteit en ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn.

Activiteiten voor de allerkleinsten

De BoekStartdag richt zich op kinderen tussen de 0 en 4 jaar en hun dierenvriendjes. In de Bibliotheek Vriezenveen zijn er leuke activiteiten voor deze jonge bezoekers. Om 11.00 uur start de poppenvoorstelling “Coco kan het!” gespeeld door Jogchem Jalink. Aanmelden hiervoor is noodzakelijk en kan via de website www.bibliotheektwenterand/agenda              De hele ochtend kun je op de foto in onze fotostudio en lekker knuffelen met BING het konijn! Of luister naar een mooi dierenverhaal verteld door Zuleika verhalenvertelster. Maak je kind op deze ochtend lid van de bibliotheek en ontvang een leuk cadeautje. Kom langs om kennis te maken met de bibliotheek, haar activiteiten en mogelijkheden!

Lezen belangrijke basis voor ontwikkeling

Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen én verhalen vertellen. Het versterkt allemaal de band met je baby. Op jonge leeftijd in aanraking komen met taal geeft kinderen een belangrijke basis in hun verdere ontwikkeling. Er zijn genoeg redenen om kinderen voor te lezen! Vanuit die gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 t/m 4 jaar samen met hun (groot)ouders van verhalen laat genieten. Kom tijdens de BoekStartdag langs in de bibliotheek en maak kennis met BoekStart en het beroemde BoekStartkoffertje!

Beleef de Engbertsdijksvenen in juni

Beleef de Engbertsdijksvenen in juni tijdens één van onze excursies;

Ontdek de bijzondere natuur van een hoogveen, verwonder je over de pracht van orchideeën en andere wilde planten, laat je kinderen de natuur de natuur met alle zintuigen beleven.

Wandelen door een natuurgebied, maar dan met een extra dimensie, dát is de meerwaarde van een excursie. Tijdens een excursie in de Engbertsdijksvenen leer je beter het landschap lezen, maak je kennis met de soorten die er leven. Speciaal voor kinderen in de basisschool leeftijd is er elke maand een kindermiddag vanaf boerderij Huisken.

Icarusblauwtje © Irene van der Linde

Op 4 juni kan je de Engbertsdijksvenen in al haar facetten leren kennen. Leer meer over het natte hoogveen in ontwikkeling, waarom de droge ‘haar’ hier de kop op steekt en bekijk de 5 meter hoge hoogveenkern met andere ogen. De verschillende soorten flora en fauna worden onder de loep genomen. Uw deelname kunt u boeken via deze  directe link: https://www.staatsbosbeheer.nl/hoogveenengbertsdijksvenen

Op 10 juni is er weer een kindermiddag voor jeugd in de basisschool leeftijd. Vanuit boerderij Huisken lopen we een heuse zintuigentocht. Horen, ruiken, voelen, proeven en zien, we kunnen het bijna allemaal, maar wij mensen gebruiken vooral onze ogen. Maar doe je je ogen dicht en neem je even de tijd, dan hoor, ruik, voel en proef je misschien wel meer dan je denken zou. Veel dieren gebruiken juist vooral hun neus om een spoor te volgen, of juist hun oren om een roofdier op tijd op te merken, of voelen met hun snorharen waar ze langs kunnen. Kom ontdekken wat jij met jouw zintuigen kan doen, en beleef de natuur eens op een dierenmanier. Worden jouw kinderen hier enthousiast van, boek dan snel hun deelname via: https://www.staatsbosbeheer.nl/kindermiddagengbertsdijksvenen

Veenmos en zonnedauw in de Engbertsdijksvenen ©Irene van der Linde

Op 17 juni kan je verwonderen over de bijzondere flora van de Engbertsdijksvenen. Voor orchideeën hoef je niet naar de tropen, er groeien ook ‘gewoon’ orchideeën in Nederland, zo ook in de Engbertsdijksvenen waar je ze tijdens deze wandeling eens van dichtbij kan bekijken. Maar ook andere wilde flora is het bekijken waard, vaak hebben planten bijzondere aanpassingen gedaan om specifieke insecten te lokken of te profiteren van het seizoen. Nieuwsgierig geworden. Boek dan uw deelname via https://www.staatsbosbeheer.nl/orchideeenengbertsdijksvenen

Bent u deze dagen niet in de gelegenheid, maar zou u toch graag eens mee willen op excursie; ook in de komende maanden worden er excursies en kindermiddagen georganiseerd. De thema’s, data, starttijden, locatie en andere informatie vind u op de website www.staatsbosbeheer.nl/twente bij tabblad activiteiten.

Trouwen in Overijssel 5,7% duurder dan vorig jaar: vooral in Twenterand veel duurder

Verschillen tot ruim 1.100 euro

22 mei 2023 – Ben je van plan om in het huwelijksbootje te stappen? Als je doordeweeks het jawoord wil geven in een Overijssels gemeentehuis, betaal je hier in 2023 gemiddeld € 448,06 voor. Het tarief ligt hiermee 5,7% hoger dan in 2022. Bijna overal in Overijssel werd trouwen duurder, al zijn er lokaal grote verschillen: zo is er in Twenterand zelfs een stijging van 76,6%. Dit blijkt uit het jaarlijkse bureauonderzoek van ThePerfectWedding.nl. 

Vooral in Twenterand is een huwelijksceremonie op maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag dit jaar een stuk duurder. Gemiddeld betaal je hier 76,6% meer dan in 2022. Je betaalt momenteel € 500 voor een ceremonie in het gemeentehuis, terwijl de kosten voor een soortgelijke huwelijksvoltrekking vorig jaar € 283,10 waren.

Andere Overijsselse gemeenten waar een bruiloft in 2023 flink duurder is dan in 2022 zijn Raalte (+29,8%) en Dalfsen (+11,7%). Vergelijk hier hoeveel trouwen kost in jouw gemeente en andere omliggende gemeenten: https://www.theperfectwedding.nl/trouw-feestlocaties/kosten-ceremonie-2023  

Goedkoopste en duurste ceremonie: verschil van € 1.143

Wil je voordelig trouwen in Overijssel, maar liever niet tijdens een gratis ceremonie op maandagochtend? In Kampen vind je de goedkoopste huwelijksceremonie in het gemeentehuis. Hier betaal je € 282 voor een doordeweekse huwelijksvoltrekking. De top 5 Overijsselse gemeenten met de goedkoopste doordeweekse huwelijksceremonie is:

  • Kampen: € 282
  • Wierden: € 316,15
  • Borne: € 354,45
  • Olst-Wijhe: € 355,85
  • Hengelo: € 391,25

De duurste doordeweekse ceremonie van Overijssel vind je in Dinkelland en Tubbergen. Trouwen op maandag- tot en met donderdagmiddag kost in beide gemeenten € 570. 

In het weekend zijn ceremonies vaak duurder. Voor de prijzigste weekendceremonie moet je namelijk zelfs € 1.425 neerleggen. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste gemeentelijke ceremonie van Overijssel loopt hiermee op tot € 1.143.