Archive for: mei 2023

OV-ambassadeurs leggen graag uit hoe u kunt reizen!

De drukte op de weg en het vinden van een parkeerplaats maken het soms best lastig om met de auto naar het ziekenhuis te gaan.

Het openbaar vervoer kan een mooie uitkomst bieden. Bussen stoppen voor de deur van het ziekenhuis. OV-ambassadeurs kunnen u hierover alle uitleg geven. Ook wanneer u al even niet meer met het openbaar vervoer heeft gereisd of een ervaren reiziger bent, maar toch vragen heeft bent u van harte welkom op het inloopspreekuur.

OV-Inloopspreekuur

Heeft u vragen over het reizen met trein, bus of buurtbus? Of over de OV-chipkaart, een kaartje kopen of OVpay (betalen met uw bankpas)? Stel ze dan aan een OV-ambassadeur tijdens één van onze inloopspreekuren. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn. Zij helpen u graag het gemak van het openbaar vervoer ervaren. Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren op locaties in Overijssel, Gelderland en Flevoland geven OV-ambassadeurs uitleg en helpen zij u op weg in het openbaar vervoer. U kunt gratis en vrijblijvend binnenlopen.

Wanneer:  donderdag 15 juni 2023

Hoe laat:   14.00 – 15.30 uur

Waar:   Bibliotheek Vroomshoop, Burg. Koetjestraat 2, Vroomshoop

Telefonische spreekuren 

Wilt u liever telefonisch contact met een OV-ambassadeur? Dan kunt u contact opnemen tijdens het telefonisch spreekuur. OV-ambassadeurs zitten dagelijks klaar om uw vragen te beantwoorden. Zij zijn bereikbaar op: 038 – 303 70 10.  

  Maandag t/m vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur   Dinsdag- en donderdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur   Maandag- en woensdagavond van 18.30 tot 20.00 uur  

LET OP!  Tijdens de vakantiemaanden Juli en Augustus 2023 is het telefonisch spreekuur alléén bereikbaar in de ochtend.

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!     Voor meer informatie en alle activiteiten: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.  

Scholen strijden tegen elektronisch afval tijdens E-waste Race

Vijf basisscholen uit de gemeente Twenterand doen van 5 juni tot en met 29 juni mee met de E-waste Race. Het project is officieel van start gegaan met een kick-off door Wethouder Aimée van der Ham op CBS ’t Groeipunt in Vroomshoop. De vijf deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). Leerlingen zamelen zoveel mogelijk oude en kapotte elektronische apparaten in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden.

Wethouder Aimée van der Ham: “Door oude en kapotte elektronische apparaten apart in te zamelen, voorkomen we dat schadelijke stoffen in het milieu terecht komen. Ook hoeven er minder grondstoffen uit de aarde te worden gehaald voor nieuwe producten. Geweldig dat leerlingen van de basisscholen zich tijdens de E-waste Race inzetten voor hergebruik en recycling in Twenterand.”

Laat uw oude en kapotte apparaten gratis ophalen

Woont u in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kunt u tussen 5 juni en 29 juni gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Draagt u uw steentje bij? Meld uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan via www.ewasterace.nl en laat ze gratis ophalen!

Onder elektronisch afval vallen kapotte of oude apparaten met een stekker of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defecte telefoon maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en kunnen dus niet worden ingeleverd tijdens deze actie.

Geheel verzorgd schoolreisje en kortingscodes voor duurzame producten

Tijdens de E-waste Race gaan tien scholen uit de gemeenten Twenterand en Hardenberg de strijd met elkaar aan. De leerlingen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste. De school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Heeft u uw elektronische afval aangemeld? Dan ontvangt u kortingscodes voor duurzame producten. Hieronder vallen de koptelefoons van Repeat, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR).

E-waste Race in Twenterand

De E-waste Race in Twenterand vindt plaats van 5 juni tot 29 juni 2023. In de gemeente Twenterand doen de volgende scholen mee: CBS De Pölle (Vriezenveen), Daltonschool Weemewereld (Vriezenveen), CBS ‘t Groeipunt (Vroomshoop), De Smithoek (Den Ham) en Willibrordusschool (Vroomshoop). De race is een initiatief in samenwerking met de gemeente Twenterand, Stichting OPEN en WeeeNL. Zij zorgen ervoor dat het ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt. Zo komt al het e-waste goed terecht en kan het worden hergebruikt of gerecycled. Onder de naam Wecycle voert Stichting OPEN campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. Consumenten en professionals kunnen hun e-waste gratis inleveren bij een van de 13.000 Wecycle-inleverpunten door het hele land. Tijdens de E-waste Race zie je de naam Wecycle soms op materialen.

Volleybalclinic van Vrivo

Wij hebben dit jaar weer bij 2 scholen een volleybal clinic mogen verzorgen! Fanatieke trainers van Vrivo hebben de leerlingen van OBS de Regenboog en de Shalon kennis laten maken met Volleybal. Geslaagde lessen met een hoop enthousiasme. Alle leerlingen hebben het goed gedaan en zijn naar huis gegaan met een welverdiend volleybal diploma!

Wil jij dit nou ook? Mail je aanvraag naar tc@vrivo.nl!

Netwerk coördinatoren doen oproep voor deelname aan PatientenNaastenPlatform!

De Netwerken Palliatieve Zorg Twente doen een oproep aan patiënten die zich in de palliatieve fase bevinden en hun naasten om deel te nemen aan een PatientenNaastenPlatform. Het doel van dit platform is om samen met patiënten en hun naasten te bespreken hoe goede palliatieve zorg in onze regio eruit ziet en hoe het beleid en de activiteiten in het netwerk er uit moeten zien.

Palliatieve zorg is zorg die wordt verleend aan mensen met een levensbedreigende (chronische) ziekte. Het doel van palliatieve zorg is om de kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren door het verlichten van pijn en andere symptomen, en het bieden van steun aan de patiënt en naasten. Palliatieve zorg is gericht op het verlichten van het lijden en is dus niet gericht op genezing van de ziekte.

De netwerkcoördinatoren Raymond Leverink en Evelien de Vos vinden het belangrijk om niet alleen over patiënten te praten, maar juist met patiënten en hun naasten te praten. Zij zijn tenslotte degene die weten wat belangrijk is voor goede palliatieve zorg en welke behoeften er zijn. Door samen te werken kunnen we de zorg verbeteren en beter inspelen op de wensen van patiënten en hun naasten.

Het PatientenNaastenPlatform is geen klachtenforum of lotgenotencontact. Het is een platform waar patiënten en hun naasten samen met zorgverleners kunnen meedenken en meebepalen hoe goede palliatieve zorg eruit ziet. Het is belangrijk dat er een goede mix is van patiënten en hun naasten, zodat we verschillende perspectieven kunnen meenemen in de gesprekken. Deelname aan het platform is geheel vrijwillig en de privacy van de deelnemers wordt gewaarborgd. De bijeenkomsten worden georganiseerd op een locatie die voor deelnemers makkelijk bereikbaar is en er wordt gezorgd voor een prettige en veilige omgeving.

We zijn op zoek naar mensen die hun ervaringen willen delen en actief willen meedenken. Het is niet nodig om veel kennis te hebben over palliatieve zorg of om een bepaalde opleiding te hebben gevolgd. Het gaat er vooral om dat we samen in gesprek gaan en van elkaar leren.

Het PatientenNaastenPlatform biedt ook een mogelijkheid voor patiënten en hun naasten om betrokken te zijn bij het beleid en de activiteiten in het netwerk. Door mee te praten en mee te denken kunnen we ervoor zorgen dat de zorg beter aansluit op de wensen en behoeften van patiënten en hun naasten.

We nodigen patiënten, die weten dat ze niet kunnen genezen van hun aandoening (bijvoorbeeld COPD, nierfalen, hartfalen, kanker, multiple sclerose, Parkinson, dementie, etc.) en nadrukkelijk ook hun naasten, van harte uit om deel te nemen aan het PatientenNaastenPlatform. Het platform zal bestaan uit ongeveer 10 tot 15 deelnemers en zal vier keer per jaar bijeenkomen.

Wilt u deelnemen aan het PatientenNaastenPlatform? Stuur dan een email naar: NPZT@carintreggeland.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Wilt u liever even bellen, dat kan ook 06 31148015 of 06 31138070.

Alleen Samen kunnen we werken aan goede palliatieve zorg in Twente!

Air Mountain wordt zaterdag geopend

Nadat er een familie glijbaan en een spraypark werd gerealiseerd door Stichting Aquapark de Zandstuve, komt de stichting ook dit jaar weer met een mooie aanwinst voor het zwembad, een Air Mountain geheel in stijl van het zwembad.

Op 3 juni wordt de Air Mountain worden geopend meteen als het bad om 12.00 uur open gaat. De opening ligt in handen van twee goede bekenden aan wie we de Air Mountain te danken hebben, namelijk oud bestuursleden Herman Lutke Veldhuis en Hans Nieboer.  Zij hebben zich jaren lang, samen met de overige bestuursleden, ingezet voor verfraaiing en het upgraden van het zwembad. Oud badmeester Theo Beulakker zal de gasten voorzien van zijn beroemde tatoeage’s. Een aantal springers van de springgroep van de Lova zal als eerst de Air Mountain testen.

Het bestuur, met een aantal nieuwe bestuursleden, gaat verder met het aantrekkelijk houden van dit mooie zwembad. Annemarie Schuldink en Inge Kamphuis hebben de lege plekken van Herman en Hans ingenomen. “Er is al veel gerealiseerd. Toen we hoorden dat het speeltoestel dat op het zwembad stond, is afgekeurd en de vraag kregen of wij wilden meedenken over een nieuwe invulling voor het speelterrein op het zwembad, hebben we alvast een initiatief neergelegd bij de gemeente”, aldus Inge Kamphuis. “Naast zwemmen biedt het Aquapark prachtige ruimte voor speelgelegenheid. Dit maakt het zwembad nog mooier en aantrekkelijker om je een dag te vermaken.” Britt Hudepohl draait alvast mee in het bestuur om bij de volgende wisseling de leeg te komen plek in te vullen.

Het belooft prachtig weer te worden. Dus mis het niet. Het winkeltje is geopend en de broodjes hamburger zullen speciaal voor deze feestdag verkocht worden voor maar 1 euro. Ook tijdens de zwemvierdaagse, die van 5 t/m 8 juni wordt gehouden,  zal het winkeltje open zijn.

Onderzoek: in deze Overijsselse gemeenten slaan autodieven het vaakst toe

Met de sleutel in je hand aankomen bij een lege parkeerplaats: binnen de provincie heb je in Enschede de grootste kans op een gestolen auto. Per 10.000 huishoudens werden er de eerste vier maanden van het jaar 1,9 motorvoertuigen gestolen, twee keer zoveel als elders in Overijssel. Na Enschede zijn Dalfsen en Almelo de onveiligste gemeenten om je motorvoertuig te parkeren. Dit blijkt uit onderzoek van Independer op basis van data van de politie en het CBS.

In Overijssel werden in de eerste 4 maanden van 2023 gemiddeld 0,8 motorvoertuigen gestolen per 10.000 huishoudens. De kans op een diefstal is hiermee veel kleiner dan landelijk gemiddeld (3,7). Alleen parkeerplekken in Zeeland (0,7) en Friesland (0,5) zijn vooralsnog iets veiliger om de auto te parkeren, al zijn er wel grote verschillen per gemeente.  

Enschede dé autodiefstal gemeente van Overijssel

Motorvoertuigen staan in Overijssel het minst veilig geparkeerd in Enschede. De top 5 gemeenten in de gemeente met de meeste kans op een autodiefstal is als volgt:

  • Enschede: 1,9 autodiefstallen per 10.000 huishoudens
  • Dalfsen: 1,7 autodiefstallen per 10.000 huishoudens
  • Almelo: 1,2 autodiefstallen per 10.000 huishoudens
  • Zwartewaterland: 1,1 autodiefstallen per 10.000 huishoudens
  • Zwolle: 1,1 autodiefstallen per 10.000 huishoudens

Niet overal in Overijssel ging het mis: in 11 gemeenten werden vooralsnog geen autodiefstallen gemeld in 2023. Onder andere in Staphorst, Steenwijkerland en Haaksbergen stonden auto’s het veiligst geparkeerd. Bekijk alle cijfers op de onderzoekspagina: https://www.independer.nl/autoverzekering/info/diefstal/onderzoek/autodiefstal-2023 

Weinig autodiefstallen in Overijssel, Toyota populairst

Van januari tot en met april dit jaar werden al 2.972 motorvoertuigen gestolen in Nederland. Bijna de helft van deze incidenten vond plaats in Noord- en Zuid-Holland. Overijssel is goed voor 1,4% van alle autodiefstallen. Kortom: een relatief veilige provincie om je auto te parkeren.

Opvallend is dat niet alle auto’s even populair zijn in het dievengilde. Vorig jaar was de populairste auto om te stelen, een Toyota. Maar liefst 1 op de 6 gestolen auto’s was van dit Japanse automerk. “Vooral de 83% stijging bij de diefstal van Toyota’s valt mij enorm op. Toch is het verzekeren van Toyota’s nog niet duurder geworden, maar dat kan natuurlijk wel gaan komen als deze trend doorzet”, legt auto-expert Menno Dijcks van Independer uit.

Vroomshoopse Boys laat na RKSV De Zweef te verslaan

Vroomshoopse Boys begon uiterst voortvarend in het uitduel op een zonovergoten sportpark Gagelman in Nijverdal tegen nummer 8. RKSV De Zweef. Al binnen de minuut luisterde de naar vv Voorwaarts vertrekkende Jordy Harms (foto) zijn laatste wedstrijd voor de Boys op met een treffer. Jesper Derks bereidde vanaf recht voor en de intikker van de centrumspits van de Boys was doeltreffend: 0-1. Door uitstekend positiespel met soms oogstrelende combinaties bleef Vroomshoopse Boys in de fase erna de bovenliggende partij. Met het nodige kunst- en vliegwerk wist De Zweef verdere schade te beperken.

Er kwamen voor de Boys een serie doelrijpe kansen, maar Juliën Jesper en Derks, Jordy Harms, Léon Dogger en Sven Paters wisten die niet te verzilveren. Goed keeperswerk van De Zweef-goalie Mark Klein Boonschate en ook paal en lat stonden daarbij meer doelpunten van de gasten in de weg. In de 39ste minuut kwam eindelijk de verdubbeling van de voorsprong voor de Boys. Juliën Derks werd diep gestuurd en de linker vleugelspits rondde koelbloedig en beheerst af: 0-2. De Zweef kon daar niet veel tegenover stellen. Als de Nijverdallers eens in de buurt van het doel van de Boys kwamen, was daar enkele keren doelman René Kok, die met puike reddingen ween tegentreffer voorkwam.

Met 0-2 werd gerust en in de tweede helft tapte de Zweef merkbaar uit een ander vaatje. Meer persoonlijke duels werden gewonnen en de getergde thuisploeg koos nu wel voor een meer offensieve speelwijze. In de 52ste minuut werd de herwonnen strijdlust beloond. Een makkelijk weggeven corner werd onberispelijk ingekopt door de vrijstaande Benjamin Souverijn (1-2). Na een uur spelen werd de scheidende routinier en centrale verdediger van de Boys Patrick Drenthen onder applaus en met bloemen vervangen door Duncan Kelder. In de 66ste minuut kwamen er vier wissels aan Boys-zijde. De youngsters Mats Scholten en Siem Pierik kwamen voor Jesper Derks en Robert Veld, terwijl Léon Dogger en Tom Pierik werden afgelost door Bert Verschoor en door Ernst-Jan Heideman, die ook zijn laatste competitiewedstrijd voor de hoofdmacht speelde.

In de 69ste minuut kwam De Zweef op gelijke hoogte. Een afgeketst schot van Tom Heuver belandde onhoudbaar voor doelman René Kok in het doel van het Boys. Het pleit voor de gasten dat daarna weer de aanval werd gezocht, maar ondanks enkele kleine kansen bleef de stand ongewijzigd en floot de goed leidende arbiter Bünyamin Kaya met 2-2 af. De Boys had verzuimd om De Zweef op een ruimere achterstand te zetten en daardoor is het gelijkspel verklaard. Zo eindigde Vroomshoopse Boys op de vijfde plaats van de tweede klasse J., waar er meer had ingezeten. Met name de onnodige nederlagen tegen de laagvliegers Enter Vooruit en FC Meppel deden de hoop op een periodetitel en nacompetitie om promotie naar de eerste klasse vervliegen. Heel positief is het door selecteren van jonge veelbelovende talenten en tegen De Zweef stonden bij de Boys maar liefst vijf spelers onder de 20 jaar in het veld. Dat is zeker de verdienste van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en zijn assistent Henk Harmens, die na dit seizoen Vroomshoopse Boys vaarwel zeggen.

Tegen De Zweef werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter: Jesper Derks (66: Mats Scholten), Patrick Drenthen (60: Duncan Kelder), Sven Paters en Robert Veld (66: Siem Pierik); midden: Tom Pierik (66: Ernst-Jan Heideman), Léon Dogger (66: Bert Verschoor) en Levi Aitink; voor: Sil Derks, Jordy Harms en Juliën Derks.

Vroomshoopse Boys 2 verloor thuis met 4-2 van IJVV 2 uit IJsselmuiden. De mannen van trainer Alexander Fokkert zijn inmiddels ook het volgend seizoen verzekerd van het spelen in de eerste klasse. Op woensdagavond 31 mei wordt op de velden van de voetbalclubs van de gemeente Twenterand door de jeugdselectieteams van de 6 clubs gespeeld om de Twenterrand-cup, waarbij ook de Bosrand in Vroomshoop plaats van handeling is. Op zaterdag 3 juni vindt de jaarlijkse strijd om de penalty-cup van Vroomshoopse Boys op De Bosrand plaats.

Mannenkoor Vroomshoop kijkt terug en vooruit

Donderdag 25 mei hield het Chr. Mannenkoor zijn 72e ledenvergadering in Kerkelijk Centrum Irene te Vroomshoop. Er waren zo’n 65 van de bijna 100 koorleden aanwezig. Dat was genoeg om nieuwe statuten vast te stellen. De oude statuten voldeden niet meer aan de eisen des tijds. Nu is geregeld dat het bestuur een collegiaal bestuur vormt en ook de regels met betrekking tot bestuursverkiezingen werden aangepast. Zowel voorzitter Niek Kop als 1e secretaris Ferrie Oortgijsen werden opnieuw gekozen voor een periode van drie jaar.

Financieel heeft het koor momenteel geen grote zorgen. Dat is mede te danken aan de dagelijkse oud papierinzameling bij Expert en Praxis, en aan de maandelijkse papieracties bij Jumbo en Bouwhuis, op de eerste zaterdagochtenden van de maand. Ook de optochtcommissie De Doppe van carnavalsvereniging De Smoezen levert een bijdrage. En de website van het koor werd in een nieuw jasje gestoken. Zie www.cmkvroomshoop.nl

Het mannenkoor kan terugkijken op een aantal mooie concerten. Zo werden in Geesteren en Vroomshoop weer ingetogen, stijlvolle Passiestonden uitgevoerd in de week voor Pasen. In juni 2022 leidde een zomeravondconcert samen met de landelijk bekende sopraan Francis van Broekhuizen tot een stampvolle kerkzaal in Den Ham. En afgelopen Bevrijdingsdag 5 mei werkte het koor mee aan het programma ‘Rondom Vrijheid’ in de prachtige Dominicanenkerk in Zwolle. Vele hoogwaardigheidsbekleders waren daarbij aanwezig, omdat Overijssel dit jaar de provincie was waar de landelijke viering van de bevrijding werd gehouden. Het programma werd rechtstreeks uitgezonden op RTV Oost. De bijdrage van het koor werd als indrukwekkend omschreven.

Op donderdagavond 22 juni houdt het koor tussen 19 en 20 uur een open repetitie in Irene te Vroomshoop. Iedereen is daarbij van harte welkom en krijgt koffie of thee toe.

Twee iconen De Stobbe en het MCC terug in Vroomshoop

Onder een flinke publieke belangstelling werden op vrijdagavond 26 mei de historische naamborden na bijna 10 jaar teruggeplaatst in Vroomshoop. De sporthal de Stobbe maakte in de periode 1977 tot en met 2014 furore als trefpunt van diverse sportverenigingen en evenementen. De stichting Levend Vroomshoop pikte het signaal van de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop op, dat deze naamborden bewaard waren in het archief in de Krulsmid in Den Ham. Wat te doen? Door het bestuur van Levend Vroomshoop werd besloten dat deze iconen van de naoorlogse wederopbouw van Vroomshoop terug te laten keren in het kanaaldorp.

Op foto ‘stobbe onthulling’ staan van vlnr: Bert Dorresteijn (voorzitter Levend Vroomshoop), Thea Kroese (LV), John de Vries (LV), Warner Warringa (LV), Klaas Palstra (voorzitter Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop), Hans Nieboer (LV), Klaas Dragt (LV), Jan Cees Kaas (LV) en wethouder Arjan Hof.

Leerlingen van de Bovo Beroepsopleidingen uit Vroomshoop-Oost lieten onder leiding van bedrijfsleider, leermeester en praktijkbegeleider Albert KleinJan het historisch naambord de Stobbe in volle glorie herrijzen. Wethouder Arjan Hof van de gemeente Twenterand prees afgelopen vrijdagavond dit initiatief van Levend Vroomshoop en wees op de meerwaarde van het waarderen en koesteren van de eigen lokale historie. Voorzitter Bert Dorresteijn van Levend Vroomshoop liet de enerverende geschiedenis van de zo herkenbare sporthal de revue passeren. De veerkrachtige jonge springgroep en nationale kampioenen van de gymnastiekvereniging Lova Vroomshoop maakten onder leiding van Tamara Coenraad sprongen naar het verleden, het heden en de toekomst met de sporthal in de nabij gelegen sporthal in Het Punt. Het orkest, de showband en majorettes van de Harmonie Vroomshoop zorgden voor een feestelijke muzikale omlijsting.

De onthulling van het historische naambord met een informatietableau werd onder instemmend applaus van de aanwezigen in gezamenlijkheid verricht door wethouder Hof, voorzitter Klaas Palstra van de oudheidkundige vereniging en de bestuursleden van Levend Vroomshoop.

De aanwezigen gingen vervolgens letterlijk achter de muziek aan richting het Vredesplein voor de volgende onthulling. Het Maatschappelijk Cultureel Centrum, het MCC, had vanaf 1959 tot en met 2014 op perfecte wijze dienst gedaan als een niet weg te denken dorpshuis zonder drempels. Dertig jaar lang was de onvergetelijke beheerder-directeur Herman Gouma de gastheer en in feite ook het boegbeeld van het MCC.

De functies van het MCC zijn vanaf 2015 grotendeels ondergebracht in zijn opvolger Het Punt. Mooi is dat het MCC nu terug te vinden is in het Muziek- en Cultureel Centrum, het onderkomen van de muziekvereniging De Harmonie Vroomshoop. Harmonie-voorzitter Jan Kriekjes dankte Levend Vroomshoop voor de terugkeer van de originele en sierlijke letters van het MCC, die een plaats hebben gevonden aan de muur van het nieuwe MCC. Preses Kriekjes wees op de meerwaarde van het verenigingsgebouw, dat voor de muziekverenging nieuwe impulsen heeft gegeven.

Eef Gouma verrichte daarna samen met Levend Vroomshoop-voorman Bert Dorresteijn onder applaus de onthulling van het historisch naambord MCC. Eef Gouma gaf in haar dankwoord aan dat de terugkeer van het naambord het MCC waardevol is en tevens een passende herinnering vormt aan het voormalige Maatschappelijk Cultureel Centrum.

De Harmonie Vroomshoop speelde een ‘thuiswedstrijd’ op het Vredesplein en omlijstte de toespraken en de onthulling met passende muziek. Meerdere ondernemingen, particulieren en verenigingen ondersteunden met een hartverwarmende vrijwillige inzet dit initiatief van Levend Vroomshoop. Een bewijs temeer dat Vroomshoop verguld is met de terugkeer van beide iconen De Stobbe en het MCC.

Jarige kringloopwinkel De Ketting houdt speciale verkoopdag

Het is inmiddels dertig jaar geleden dat de Kringloopwinkel De Ketting op het adres Eerste Blokweg 20 in Vroomshoop van start ging. Dankzij vele enthousiaste vrijwilligers en ook door de diverse inbreng van spullen is dit een succesnummer gebleken. Over publieke belangstelling heeft deze vestiging van de lokale protestantse gemeente nooit te klagen gehad.

Op zaterdag 3 juni wordt de 30ste verjaardag luister bijgezet. Er wordt een speciale verkoopdag met aantrekkelijke prijzen gehouden. Van 9.00 uur tot 16.30 uur kan iedereen terecht bij de kringloopwinkel De Ketting. Er is naast de verkoop een verloting en er zijn meerdere leuke verkoopacties. Aan de inwendige mens wordt ook zeker aandacht besteed tijdens deze ongetwijfeld gezellige verkoopdag.