ZorgSaam gaat Buurtgericht werken

In Westerhaar-Vriezenveensewijk startte vorig jaar het proefproject ‘Buurtkracht Westerhaar-Vriezenveensewijk’ . Het proefproject is nog niet afgerond, maar de conclusies zijn voor Zorgsaam Twenterand al duidelijk. “Het project werpt vruchten af en daarom gaat Zorgsaam Buurtgericht werken nu doorvoeren in heel Twenterand.

Buurtgericht werken versterkt de verbinding en samenwerking tussen inwoners, vrijwilligers, verenigingen en organisaties met als doel te zorgen voor een betere leefbaarheid in de buurt. Die gedachtengang klopt volgens Zorgsaam. “Het proefproject in Westerhaar-Vriezenveensewijk heeft dat aangetoond.”

Een belangrijke taak blijft bij Buurtkracht het informeren en ondersteunen van jong en oud over de talloze mogelijkheden die er zijn binnen de gemeente Twenterand. “Onze focus blijft dat iedereen, van jong tot oud, mee kan doen in onze samenleving”.

Vier gebieden

Zorgsaam Twenterand heeft de gemeente opgedeeld in vier gebieden ofwel buurten: Den Ham, Vroomshoop/Geerdijk, Westerhaar-Vriezenveensewijk en Vriezenveen met daarbij behorend De Pollen, Bruinehaar, Weitemanslanden en Westerhoeven.

Elke buurt kent nu een vast team met sociaal werkers. Zij zullen de komende tijd nóg meer de gesprekken aangaan met de buur in wijken, zowel met inwoners als organisaties en verenigingen die actief zijn in Twenterand. Met de signalen uit deze gesprekken gaan de Buurtteams van ZorgSaam Twenterand de komende maanden aan de slag.

Enquête

Om te weten wat er leeft onder de inwoners van Twenterand is een enquête opgesteld. Daarin komen onder meer vragen over wonen, voorzieningen en activiteiten aan de orde, maar ook vragen over lezen en schrijven en communicatie.

Klik hier om de enquête in te vullen.

Zorgsaam verzoekt iedereen de enquête in te vullen. “Met u willen wij werken aan de leefbaarheid in de buurt en uw welzijn. Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 minuten. U doet ons er een groot plezier mee wanneer u deze enquête invult. U weet immers als geen ander wat er leeft en speelt in uw buurt. De enquête kan ingevuld worden tot en met zondag 14 mei. Lukt het niet om de enquête online in te vullen of wilt u persoonlijk uw ideeën laten horen, kom dan naar één van onze buurtuurtjes. Bij de Zorginformatiepunten kunt u ook een enquête op papier ophalen en invullen,” aldus Zorgsaam.

Buurtuurtjes

De Buurtuurtjes Den Ham vinden plaats in de Bibliotheek van Den Ham aan de Roelofsbrink 10 op maandag 8 mei, van 10.00 tot 12.00 uur op woensdag 10 mei, van 14.00 tot 16.00 uur in het Medisch centrum aan het Goosensplein 1b en op donderdag 11 mei van 18.00 tot 20.00 uur in Restaurant Harwig aan de Ommerweg 2b.

Buurtuurtjes in Vriezenveen zijn er op woensdag 10 mei van 14.00 tot 16.00 in Dorpshuis Bruinehaar aan de Gravenlandweg 18, op woensdag 10 mei van 13.30 tot 15.00 uur in de Bibliotheek aan de Jonkerlaan 4 en op donderdag 11 mei van 14.30 tot 16.00 uur in De Hulle aan het Manitobaplein 18.

Voor de buurtuurtjes in Vroomshoop/Geerdijk kan men terecht op maandag 8 mei van 10.00 tot 12.00 uur in het Gezondheidscentrum Oranjeplein 7h, van 13.00 tot 15.00 uur in het zaaltje van de katholieke kerk, Schoolstraat 79 en van 18.00 tot 20.00 uur in de Bibliotheek aan de Burgemeester Koetjestraat 2.

In Westerhaar-Vriezenveensewijk worden op maandag 8 mei buurtuurtjes gehouden van 15.00 tot 17.00 uur in Kulturhus De Klaampe, Beeklaan 1.

Bel voor meer informatie of vragen op werkdagen: 0546 – 481 456.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *