Archive for: april 2023

Jeugdig Vroomshoopse Boys verdiend langs SC Elim

Op een zonovergoten sportcomplex de Bosrand moest Vroomshoopse Boys het tegen SC Elim stellen zonder Jos Hutten, die vanwege een blessure niet in actie kon komen. Daardoor had Jordy Harms weer een basisplaats. Juliën Derks was ook niet van de partij en nu stond Bert Verschoor in de basis elf. Vanaf het begin was Vroomshoopse Boys de bovenliggende partij tegen de Drentse degradatiekandidaat. In de 9e minuut werd de doorgebroken Bert Verschoor onreglementair getackeld en de linker vleugelspits nam zelf de vrije trap. Die was goed aangesneden, maar belandde op de lat. In de 12e minuut kon de Boys-aanhang wel juichen. Sil Derks zette Bert Verschoor aan het werk, die de inkomende aanvallende middenvelder Levi Aitink op maat bediende. Beheerst werd de bal in de linker hoek geplaatst: 1-0. In de 18e minuut kon Sil Derks vrij inschieten, maar de bal vloog net over. Een minuut later meldde zich SC Elim met een goede actie van Daimen Diphoorn aan de frontlinie, maar de afwerking was onzorgvuldig. In de 21ste minuut bekroonde de technisch verzorgd spelende thuisploeg het veldoverwicht met weer een voltreffer. Levi Aitink zag zijn schot in eerste instantie gekeerd door doelman Gerben Lunenborg van SC Elim. De terugspringende bal werd beheerst binnengeschoten door centrumspits Jordy Harms: 2-0. In de 23ste minuut geselde dezelfde Jordy Harms met een hard schot de kruising van paal en lat van de gasten.

In de fase erna begon de Boys slordiger te spelen en dat gaf SC Elim nieuwe hoop. Een fraaie safe van keeper René Kok voorkwam een aansluitingstreffer. In de blessuretijd van de eerste helft breidde de Boys de voorspong uit. Een kiezelharde vrije trap vanaf 20 meter van centrale verdediger Sven Paters was keeper Gerben Lunenborg van SC Elim te machtig: 3-0. Meteen daarna klonk het rustsignaal van de bekwaam leidende jonge arbiter Niels Mulder uit Vriezenveen.

In de tweede helft ging de thuisploeg direct weer in de aanval, maar de mooiste kansen werden om zeep geholpen. Een curieus moment leidde in de 48ste minuut de 2-1 van SC Elim in. Middenvelder en aanvoerder Léon Dogger van de Boys kwam ongelukkig in botsing met arbiter Mulder en de gasten profiteerden daarvan met een snelle tegenstoot. Niet veel later lag de bal in het doel van de thuisploeg door toedoen van invaller Peter Kroezen: 3-1. De thuisploeg was even van de leg en in de 55ste minuut was het alweer raak. Daymen Doldersum profiteerde optimaal van een moment van onoplettendheid in de Boys-defensie: 3-2.

Het pleit voor de Boys, dat daarna direct weer het heft in handen werd genomen. In de 65ste minuut bekroonde Bert Verschoor een vlot lopende aanval over meerdere schijven met een geplaatst en doeltreffende uithaal met rechts vanaf links: 4-2. Even later werd dezelfde Bert Verschoor gewisseld voor debutant Nelson Runhart en kwam Duncan Kelder in het veld voor Robert Veld. De volgende wissel liet niet lang op zicht wachten en Mats Scholten verving Tom Pierik. Ook youngster Siem Pierik kwam nog in het veld en hij verving Levi Aitink. Het mooie was dat met dit vijftal jonge talenten de Boys onverminderd de toon aan bleef geven. Uit het niets scoorde echter Mike Doldersum van SC Elim in de 78ste minuut nog met een vrije trap van grote afstand, die in de korte hoek belandde: 4-3.

Doelrijpe kansen waren daarna niet besteed aan de thuisploeg. Het Boys-publiek genoot merkbaar van fraaie individuele staaltjes van de talentvolle jonkies. De laatste kans voor het counterende SC Elim was in de extra tijd voor de vrijgelopen Wesley Boertien, die over schoot. Met de stand van 4-3 (in Elim werd het 3-5) werd na een doelpuntrijke duel afgefloten en is de Boys nu al zeker van een optreden volgend seizoen in de tweede klasse. De vijfde plaats is verstevigd en dat is al met al een goed resultaat te noemen in deze bijzondere voetbaljaargang met de verstevigde degradatieregeling. De Boys kan de nog resterende drie competitiewedstrijden vrijuit voetballen.

Volgend weekend is de Boys vrij en de week erna wordt in Gramsbergen aangetreden tegen de plaatselijke voetbaltrots. Op zaterdag 20 mei wordt op de Bosrand de gemeentelijke derby tegen DOS’37 gespeeld.

Tegen SC Elim werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok; achter: Jesper Derks, Robert Veld (68: Duncan Kelder), Sven Paters en Simon Kempers; midden: Tom Perik (71: Mats Scholten), Léon Dogger en Levi Aitink (76: Siem Pierik) voor: Sil Derks, Jordy Harms en Bert Verschoor (68: Nelson Runhart)

Eersteklasser Vroomshoopse Boys 2 deed goede zaken. Het bezoekende IJVV 2 uit IJsselmuiden werd thuis met 2-1 verslagen. Daardoor lijken de mannen van trainer Alexander Fokkert verzekerd van opnieuw een nieuw seizoen op dit niveau.

Chr. Mannenkoor Vroomshoop werkt mee aan Nationale viering van de Bevrijdingsdag in Zwolle

Overijssel is dit jaar de gastprovincie van de Nationale Viering van de Bevrijding. De Nationale Viering start met een inhoudelijk programma in de Dominicanenkerk in Zwolle. Daar vindt het programma Rondom Vrijheid plaats. Naar verwachting zal een deel van het kabinet, onder wie premier Rutte, daarbij aanwezig zijn. Het programma wordt live uitgezonden door RTV Oost.

Het Chr. Mannenkoor Vroomshoop onder leiding van Gezinus Veldman verzorgt een deel van het muzikale programma, dat zal worden uitgevoerd tussen 10.00 en 10.45 uur. Ook violist Hrayr Ter-Sargsyan uit Vriezenveen werkt mee; hij trad al vaker samen op met het Vroomshoopse mannenkoor.

ZorgSaam Twenterand gaat Buurtgericht werken in alle dorpen

Vanaf januari dit jaar heeft Zorgsaam Twenterand het startsein gegeven voor een andere aanpak, namelijk Buurtgericht werken. Buurtgericht werken versterkt de verbinding en samenwerking tussen inwoners, vrijwilligers, verenigingen en organisaties met als doel te zorgen voor een betere leefbaarheid in de buurt. Een proefproject in Westerhaar-Vriezenveensewijk toonde dit aan.

Dit proefproject ‘Buurtkracht Westerhaar-Vriezenveensewijk’ startte vorig jaar. Deze buurtgerichte aanpak wierp al snel zijn vruchten af, terwijl het nog niet eens is afgerond. Maar de conclusies zijn voor ZorgSaam Twenterand al duidelijk en gaat het daarom doorvoeren in heel Twenterand.

Focus Buurtgericht werken
Buurtgericht werken versterkt de verbinding en samenwerking tussen inwoners, vrijwilligers, verenigingen en organisaties met als doel te zorgen voor een betere leefbaarheid in de buurt.

Een belangrijke taak blijft het informeren en ondersteunen van jong en oud over welke mogelijkheden er zijn binnen de gemeente Twenterand. Onze focus blijft dat iedereen, van jong tot oud, mee kan doen in onze samenleving.

Buurtteams
Zorgsaam Twenterand heeft de gemeente opgedeeld in vier gebieden ofwel buurten: Den Ham, Vroomshoop/Geerdijk, Westerhaar-Vriezenveensewijk en Vriezenveen met daarbij behorend De Pollen, Bruinehaar, Weitemanslanden en Westerhoeven.

Elke buurt kent nu een vast team met sociaal werkers. Zij zullen de komende tijd nóg meer de gesprekken aangaan met de buur in wijken, zowel met inwoners als organisaties en verenigingen die actief zijn in Twenterand. Met de signalen uit deze gesprekken gaan de Buurtteams van ZorgSaam Twenterand de komende maanden aan de slag.

DOE MEE EN VUL ENQUETE IN: ‘Wat leeft en speelt er bij u?’

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijvingOm te weten wat er leeft onder de inwoners van Twenterand is een enquête opgesteld. Deze is in te vullen via onze website https://www.zorgsaamtwenterand.nl -> VUL ENQUETE IN en versterk samen uw buurt
Met u willen wij werken aan de leefbaarheid in de buurt en uw welzijn. De volgende onderwerpen komen in de enquête aanbod:

  • Algemene vragen
  • Wonen
  • Voorzieningen en activiteiten
  • Lekker in je vel
  • Lezen en schrijven
  • Communicatie

Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 minuten. U doet ons er een groot plezier mee wanneer u deze enquête invult. U weet immers als geen ander wat er leeft en speelt in uw buurt. De enquête kan ingevuld worden tot en met zondag 14 mei.

Lukt het niet om de enquête online in te vullen of wilt u persoonlijk uw ideeën laten horen, kom dan naar één van onze buurtuurtjes. Bij de Zorginformatiepunten kunt u ook een enquête op papier ophalen en invullen.

Buurtuurtjes

De Buurtuurtjes vinden plaats in:

  • Den Ham

Maandag 8 mei van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek, Roelofsbrink 10

Woensdag 10 mei van 14.00 tot 16.00 uur Medisch centrum, Goosensplein 1b

Donderdag 11 mei van 18.00 tot 20.00 uur Restaurant Harwig, Ommerweg 2b

  • Vriezenveen

Woensdag 10 mei van 14.00 tot 16.00 in Dorpshuis Bruinehaar, Gravenlandweg 18

Woensdag 10 mei van 13.30 tot 15.00 uur Bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4

Donderdag 11 mei van 14.30 tot 16.00 uur in De Hulle, Manitobaplein 18

  • Vroomshoop/Geerdijk

Maandag 8 mei (op 3 locaties)

van 10.00 tot 12.00 uur in het Gezondheidscentrum Oranjeplein 7h

van 13.00 tot 15.00 uur zaaltje katholieke kerk, Schoolstraat 79

van 18.00 tot 20.00 uur Bibliotheek, Burgemeester Koetjestraat 2

  • Westerhaar-Vriezenveensewijk

Maandag 8 mei van 15.00 tot 17.00 uur in Kulturhus De Klaampe, Beeklaan 1
Voor meer informatie of vragen, bel op werkdagen 0546 – 481 456.

Oogcafé Vriezenveen: Voor mensen met een visuele beperking

De bijeenkomsten voor lotgenoten met een visuele beperking uit Twenterand gaan vanaf mei verder onder de naam ‘Oogcafé Vriezenveen’. Oogcafés zijn bedoeld voor iedereen die zelf of in zijn of haar omgeving te maken heeft met een visuele beperking of oogaandoening. Heeft u de behoefte om hier over praten of wilt u meer informatie op het gebied van (digitale) hulpmiddelen, revalidatie of invulling van vrijetijdsbesteding? Dan biedt het Oogcafé hiervoor de gelegenheid, de koffie staat klaar.

De landelijke oogvereniging heeft inmiddels meerdere oogcafés door heel Nederland. In Overijssel zijn de oogcafés in Hengelo, Nijverdal en Hardenberg/Lutten het dichtst bij. Om ook mensen dichter bij huis een plek te kunnen bieden en het aantal aanwezigen bij bijeenkomsten uit Twenterand uit te breiden, is ervoor gekozen om, net als in Nijverdal, verder te gaan onder de gezamenlijke vlaggen van Evenmens en de Oogvereniging.

Gezelligheid staat hoog in het vaandel bij Oogcafé Vriezenveen, dat te vinden is in de Vriezenveense bibliotheek aan de Jonkerlaan 4. Af en toe wordt een specifiek onderwerp besproken of een gastspreker uitgenodigd. In eerste instanties wil men gemiddeld vier oogcafés per jaar gaan organiseren. Dit wordt uitgebreid op het moment dat er meer vraag naar is. Het eerstvolgende oogcafé vindt plaats op dinsdag 23 mei van 10.00 tot 12.00 uur.

Aanmelden

Aanmelden voor het oogcafé kan door een mail te sturen naar: info@evenmens.nl of jdkikkert74@gmail.com. Of bel. 0546 – 898 372.
Mailen met de oogvereniging kan ook via: Overijssel@oogvereniging.nl

Bereikbaarheid

Met de buslijnen 83 en 81 is de bibliotheek goed bereikbaar. Voor buslijn 81 is de uitstaphalte Peterburgstraat en voor lijn 81 is dat halte het midden. Er zijn enkele parkeerplekken voor de bibliotheek. Daarnaast zijn er voldoende parkeerplekken in de omgeving. Parkeren in Vriezenveen is gratis.

Lotgenotengroep

De lotgenotengroep in Twenterand blijft ook gewoon bestaan voor de inwoners van Twenterand. Dit kan vooral handig zijn om in gesprek te gaan en blijven met bijvoorbeeld de gemeente. Aanmelden voor deze groep kan bij Evenmens (info@evenmens.nl of 0546 – 898 372) of bij Jeanet kikkert (jdkikkert74@gmail.com). Wilt u eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op met Jeanet Kikkert, zij is zelf ook slechtziend.

Kwintet Twenteranders deelt mee in lintjesregen

Vijf inwoners van Twenterand deelden woensdagochtend 26 april mee in de landelijke lintjesregen. Die eer viel ten deel aan mevrouw Annie Oosterhof-Westerhoff uit Vriezenveen, aan haar plaatsgenoten Hans Berkhoff, Henk Snippe en Bert Hemmer, en aan Theo Arts uit Geerdijk. Zij werden door Zijne Majesteit de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Hans Broekhuizen speldde het vijftal woensdagochtend de bijbehorende versierselen op.

Annie Oosterhof-Westerhoff

Bijzonder zorgzaam, sociaal en zéér actief. Dat is mevrouw Oosterhof uit Vriezenveen. Zo ving ze in haar eigen huis kinderen op toen het met hun moeder niet goed ging. Ze was mantelzorger voor haar ouders, schoonmoeder en een mede-parochiaan. Ze bracht maaltijden rond voor Tafeltje-dek-je en schonk koffie in het bejaardentehuis in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Binnen de Rooms Katholieke H. Antonius Abt parochie in Vriezenveen is ze sinds 1995 een onmisbare vrijwilliger. Als koster en als gastvrouw van de kerk nam ze allerlei huishoudelijke taken op zich. Geheel belangeloos, zonder enige vergoeding, zette zij zich in voor haar parochie. Met een tijdsbesteding van zeker 20 tot 25 uur per week. En dat meer dan 27 jaar lang.

Hans Berkhoff

Meneer Berkhoff was vanaf 2003 tot vorig jaar een zeer actief en betrokken vrijwilliger in Twenterand en daarbuiten. Eerst als ouderling in de Hervormde Gemeente in Vriezenveen. Later ook als kerkelijk werker in die van Enter. Als vrijwilliger gaf hij catechisaties, verzorgde bijbelkringen, ging voor in rouwdiensten en voerde gesprekken met betrokken families en uitvaartondernemingen. In Enter organiseerde hij de jaarlijkse kerkpleinmarkt, om geld voor de kerkgemeente binnen te krijgen. Naast zijn kerkelijk werk was hij zes jaar lang voorzitter van de Medezeggenschapsraad van Boslust, een school voor voortgezet speciaal onderwijs in Ommen.

Henk Snippe

In 1995 begon Vriezenvener Henk Snippe als vrijwilliger voor de EHBO. Van 1995 tot 2006 was dat in Vriezenveen en vanaf 2003 tot aan nu in Vasse, als instructeur en als vrijwilliger. Al zijn vrije tijd wordt hieraan besteed. Sinds 1995 is meneer Snippe nauw betrokken bij de Nederlandse Organisatie Docenten EHBO, als opleider van instructeurs, maar ook door zijn eigen kennis actief in te zetten. Ook na zijn pensionering als preventieadviseur bleef hij zich inzetten voor zijn medemens. Zo meldde hij zich tijdens de coronaperiode spontaan aan om hulp te bieden en werd hij toezichthouder medische zorg bij één van de testlocaties in de buurt.

Bert Hemmer

Bijna een halve eeuw was Vriezenvener Bert Hemmer als vrijwilliger méér dan betrokken bij zijn medemens en diverse organisaties binnen de gemeente Twenterand. Niet op de voorgrond, maar juist als stille kracht. Veel van zijn vrijwilligerswerkzaamheden verricht hij voor de Rooms Katholieke geloofsgemeenschap de H. Antonius Abt in Vriezenveen. Sinds de oprichting in 1974 is meneer Hemmer organist van koor CLAVIS. Tot vorig jaar was hij penningmeester van de Stichting Manna. Vanaf de oprichting is hij als SchuldHulpMaatje verbonden aan de Stichting BOOT (Budget Op Orde Twenterand) en verricht hij hulp aan mensen met financiële problemen.

Theo Arts

Ruim drie decennia lang zet Geerdijker Theo Arts zich in voor de Rooms Katholieke geloofsgemeenschap Sint Willibrord in Vroomshoop/Geerdijk. Als koster van de kerk zorgt hij ervoor dat de diensten in het weekend goed worden voorbereid en verlopen. Hij verzorgt de pastorietuin en het kerkhof en hielp mee bij de bouw van de Mariakapel aan de Geerdijk. Als onderhoudsman en beheerder daarvan zorgt hij er bovendien voor dat kapel en omliggende tuin er altijd netjes uitzien. Bij carnavalsvereniging De Smoezen steekt hij de handen uit de mouwen bij het opbouwen van decor, het toneel en de noodzakelijke attributen voor de jaarlijkse activiteiten.

Beleef de nacht tijdens een avondwandeling in de Engbertsdijksvenen  

In het donker door een natuurgebied wandelen is een hele belevenis. Je kunt niet meer vertrouwen op je zicht, daarom nemen andere zintuigen het over. Op de tast voel je de oneffenheden op het pad, met je oren gepitst op elk geluid. De roep van een kerkuil of ransuil zou je hier zomaar kunnen horen. Ze komen beide voor in dit gebied. Bij vleermuizen moet je geluk hebben met de temperatuur, vanaf een graad of 12 gaan ze met zonsondergang op jacht om honderden insecten te vangen. De ene soort vliegt in een rechte lijn naar zijn jacht gebied, de andere soort heeft zijn prooien al gelokaliseerd en laat als luchtacrobaat een heel vlieg spektakel zien. Gescharrel voor je voeten zou zo maar eens een egel kunnen zijn. Voor vele andere dieren is de Engbertsdijksvenen een welkome slaapplaats, dus je wandelt met gepast respect door de donkere nacht. 

Op zaterdagavond 6 mei kunt u tijdens deze twee uur durende wandeling in de schemering onder leiding van een gids op pad door de Engbertsdijksvenen. In het donker de natuur in is al een beleving op zich, laat staan als de nachtdieren je pad kruisen, dat wil je toch niet missen?! Boek uw deelname aan de Beleef de nacht wandeling online op www.staatsbosbeheer.nl/beleefdenachtengbertsdijksvenen  Hier vind u ook meer info over deze wandeling zoals de startlocatie, prijzen en tijden.

Tip van de boswachter: trek een lange broek, bovenkleding met lange mouwen en stevige schoenen aan, en vergeet de verrekijker niet.

SDO ontdoet zich van SDO


Afgelopen zaterdag hervatte het vlaggenschip van SDO de veldcompetitie. Het team van Marco Groothuis speelde op eigen veld in Westerhaar tegen naamgenoot SDO uit Schoonoord. Dit duel was een belangrijke wedstrijd in de strijd om lijfsbehoud. De thuisploeg stond bij aanvang van dit duel op een zesde plek, één plaats hoger dan de bezoekers. De marge tussen de Twenten en de Drenten bedroeg 5 punten. De gelijknamige ploegen troffen elkaar deze jaargang al driemaal. Alle confrontatie werden gewonnen door de Westerhaarders met ruime cijfers na moeizame duels waarin het blauwe SDO vaak lang kon aanhaken.

Het thuisspelende SDO had zich voorgenomen om scherp te beginnen en meteen een gat te slaan met het bezoekende SDO. Maar de Westerhaarse formatie kreeg het deksel op de neus en keek na 5 minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Basisdebutante Aniek Dekker wist vervolgens haar eerst kans om te zetten in een doelpunt, 1-2. Dit was een voorbode op een zeer sterke debuutwedstrijd die ze zou gaan spelen. Na deze treffer was het wederom de uitploeg dat tot scoren kwam, 1-3. Niet veel later ging de thuisploeg erop en erover; de Westerhaarders kwamen op gelijke hoogte en namen de leiding, 4-3. Deze voorsprong kon het Twentse SDO niet vasthouden, ondanks het enorme kansenoverwicht. De ploeg wist in het restant van het eerste bedrijf niet meer de korf te vinden en kreeg een lesje effectief. Het Drentse SDO wist uit het geringe aantal mogelijkheden toch tot scoren te komen en leidde zo bij rust met 4-6.

Na de korfwisseling incasseerde de thuisploeg wederom een doelpunt en keek zo tegen een 4-7 achterstand aan. Toch raakten de Westerhaarders niet in paniek. Tekenend was hoe kalm jongeling Aniek Dekker een strafworp verzilverde, 5-7. Luttele minuten later stond het weer gelijk, 7-7. De Oranje-formatie was heer en meester en liet zich gelden. Mede door het sterke reboundwerk kon de ploeg blijven herhalen en nam zo afstand van de Schoonoorders. Aniek Dekker zette met haar derde treffer haar ploeg op voorsprong, 8-7. Invalster Eefke Sportel deed ook een duit in het zakje door ook haar eerste schot te bekronen met een treffer, 9-7. Tien minuten voor tijd stond het 11-7. De bezoekers waren niet bij machte om iets terug te doen. En zo zagen de Oranjehemden hun overwinning niet meer in gevaar komen. Einduitslag SDO (W) – SDO (S): 14-9

Een wedstrijd met twee gezichten voor het Westerhaarse SDO dat uiteindelijk terecht de overwinning over de streep trok. Door deze overwinning stijgt de ploeg een plekje op de ranglijst en neemt het verder afstand van de degradatiezone. Op woensdag 3 mei kan de Reas-formatie zich veilig spelen. De Westerhaarders spelen dan thuis tegen hekkensluiter Rivalen uit Doesburg. Dit duel begint om 20:30 uur.

Overtuigend Vroomshoopse Boys is PH de baas

Op het sportpark de Schelfhorst in Almelo trad Vroomshoopse Boys als de nummer 5. van de ranglijst van de tweede klasse J. aan tegen PH, de nummer 7. De thuisploeg had een ijzersterke reeks met de nodige overwinningen achter de rug en wilde opnieuw een driepunter halen. De strijdbare bezoekers dachten daar heel anders over en in de eerste minuten nam de Boys direct het initiatief. Met prima combinatievoetbal werd PH teruggedrongen op eigen helft en er kwamen doelrijpe kansen voor de gasten. Juliën Derks en Jos Hutten wisten die evenwel niet te verzilveren, zodat PH een vroege achterstand bespaard bleef. Dat kwam ook door goed keeperswerk van sluitpost Arjan Nijenkamp van de thuisploeg.

PH zocht het in snelle omschakelmomenten met de nodige dieptepasses, maar de geconcentreerd spelende Boys-defensie liet zich niet verrassen. De Boys bleef een licht overwicht houden, zonder vooralsnog tot grote kansen te komen. In de 38ste minuut werd de ban gebroken. Jos Hutten kopte een hoge bal door en bereikte de vrij gelopen Juliën Derks. De linker vleugelspits van de Boys schermde de bal prima af en volleerde de bal vervolgens hard en onberispelijk in het doel van PH: 0-1. Dat was tevens de ruststand.

In de tweede helft begon de Boys direct aanvallend en de PH-spelers werden niet zelden van het kastje naar de muur gestuurd. Direct al doelpuntte Jos Hutten uit een vlot lopende aanval, maar scheidsrechter Paul van Koolwijk uit Angeren had buitenspel geconstateerd. In de 55ste minuut was het wel raak. Aan de rechterkant ontsnapte Juliën Derks weer eens en zijn voorzet op maat werd door Levi Aitink op de juiste waarde geschat en hoog in het doel geschoten: 0-2. In dezelfde minuut kwam aanvaller Jordy Harms in het veld voor middenvelder Tom Pierik. De Boys bleef in de fase erna uiterst comfortabel aan de bal en het wachten was op nog meer treffers van de gasten.

In de 63ste minute was het zover, toen rechter vleugelspits Sil Derks een vloeiende aanval van dichtbij heel beheerst afrondde: 0-3. In de 69ste minuut maakte bij de Boys centrale verdediger Sven Paters plaats voor aanvaller Bert Verschoor en bleef de Boys onveranderd steeds de aanval zoeken. Het was Bert Verschoor die de vele naar Almelo meegereisde Boys-supporters opnieuw liet juichen. In de 78ste minuut kwam hij oog in oog te staan met keeper Arjan Nijenkamp, die met een hard schot vanaf links volslagen kansloos werd gelaten: 0-4. Jordy Harms was daarna twee keer nog dichtbij een vijfde treffer voor Vroomshoopse Boys. Eerst werd een buitenspeldoelpunt van de centrumspits afgekeurd en even daarna ging een lob van grote afstand net langs de paal.

In de ultieme slotfase namen de gasten wat gas terug en kon PH nog enkele keren dreigend uitbreken. In de 88ste minuut profiteerde routinier Sam Hesselink van de geboden vrijheid. Met een geplaatst schot in de linker hoek werd de deze middag weer prima acterende Boys-doelman René Kok kansloos gelaten: 1-4. Even later werd er voor de laatste keer gefloten en had de fris en fruitig spelende formatie van hoofdtrainer Jan-Peter Jonkman en trainer Henk Harmens een eclatante 4-1 overwinning behaald. De vijfde plaats in de rangschikking is nu stevig in handen en zaterdag liggen er weer kansen in de thuiswedstrijd tegen Sportclub Elim om die positie in de subtop te consolideren. Voor een goed resultaat benodigde vorm, ritme en teamspirit lijken aanwezig.

Tegen PH werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok ; achter: Jesper Derks, Robert Veld, Sven Paters (69: Bert Verschoor) en Simon Kempers; midden: Tom Pierik (55: Jordy Harms), Léon Dogger en Levi Aitink; voor: Sil Derks, Jos Hutten en Juliën Derks.

Eersteklasser Vroomshoopse Boys 2 verloor in Kampen met 2-0 van KHC 2. Vroomshoopse Boys Hoofdklasser JO19-1 ging thuis op de Bosrand met dezelfde cijfers onderuit tegen MVV’29 JO19-1 uit Harbrinkhoek.

De beloften tot en met 21 jaar van Vroomshoopse Boys hebben zich definitief geplaatst voor de finaledag van het prestigieuze Beltona-toernooi. Op de velden van Sparta Enschede en Vosta komen daartoe op zaterdag 17 juni in totaal 16 teams uit Overijssel en Drenthe in actie.

Amicitia hervat veldcompetitie met winst op NRC ‘22

Na een ingrijpende week waarin het overlijden van een jeugdlid op iedereen diepe indruk maakte moest voor Amicitia de focus weer terug op korfbal. De Toyota Drent formatie begon na een respectabele minuut stilte in Enschede aan de tweede helft van de veldcompetitie tegen NRC ’22. In Enschede werd tussentijds de trainer vervangen en iedereen was benieuwd of er mogelijk sprake kon zijn van een schokeffect.

Weliswaar scoorde NRC de eerste treffer van de wedstrijd, maar beide ploegen gingen tot halverwege de eerste helft gelijk op (5-5). Daarna trok Amicitia het spel meer naar zich toe en nam het gaandeweg ruimer afstand. Bij rust stond het 7-10.

Na de korfwisseling zette NRC een tandje bij en kwam het terug tot 9-11. Vanaf dat moment was het Amicitia dat domineerde en via drie treffers op rij liep het uit naar 9-14. De oranjekragen kwamen geen moment meer in gevaar. NRC creëerde wel kansen maar de afronding liet duidelijk te wensen over. Amicitia bleef rustig haar kansen uitspelen en handhaafde het verschil (11-16). In de laatste minuut zorgde NRC voor de 12-16 eindstand.

De komende twee weken is er tijdens de meivakantie geen wedstrijdkorfbal. De eerstvolgende wedstrijd voor Amicitia staat gepland op zaterdag 13 mei. Dan komt DOS-WK naar Vriezenveen. Aanvang wedstrijd op sportpark Het Midden om 17:00u.

Amicitia 2 verliest van Antilopen.

In Leusden sloot Amicitia 2 de eerste helft tegen Antilopen 3 af met een 8-11 voorsprong. Maar in het tweede gedeelte kon de ploeg het verschil niet meer maken en verloor uiteindelijk met 19-15. De eerstvolgende thuiswedstrijd is ook op 13 mei (15:30u). Dan komt koploper DVO/Transus 4 naar Vriezenveen.

Kom naar het Maker Festival Twenterand

Op woensdag 10 mei tussen 13.00 en 16.00 uur is iedereen welkom bij het Maker Festival in het Historisch Museum in Vriezenveen.

De Bibliotheek Twenterand, haar partner Tetem en het Historisch Museum hebben samen een mooi programma samengesteld. Met verschillende uitdagende maakactiviteiten. Daarnaast komen in de werkplaats van het museum verleden, heden en toekomst van de textiel samen. Kom langs en kijk, doe en ervaar zelf!

Wat kun je allemaal DOEN op dit Maker Festival in Twenterand?

In het Historisch Museum Twenterand ga je naar het MaakLab en experimenteer je met creatieve (maak)technieken en maak je een kunstige robot. Leer in het FilmLab hoe je een 360 graden film maakt. In het RobotLab ga je slimme robots programmeren. Creëer in het MediaLab je eigen verhaal met de digitale installatie Nieuwe Verhalen of ga dansen met je eigen schaduw.

Maar er is meer! In het museum komen verleden, heden en toekomst van textiel samen in de werkplaats. Kom erachter hoe textielindustrie zich door de tijd heen ontwikkeld heeft en ga aan de slag met een borduur of naaimachine. Laat je aan het einde van je bezoek in het ExperienceLab, middels een audiovisuele installatie aan ons weten hoe jij het Maker Festival hebt ervaren? Kom een kijkje nemen en aanmelden is niet nodig.

Maker Festivals in Twente

Tussen 1 t/m 31 mei organiseert Tetem in samenwerking met de bibliotheken in de 14 Twentse gemeenten een Maker Festival. Daarbij ontdek je de nieuwste technieken, creatieve uitvindingen en innovatieve maakprocessen tijdens de vele maakactiviteiten in de regio. Doe mee en ontdek de veelzijdige maakcultuur in Twente! Meer informatie over het programma in andere gemeentes op de website https://tetem.nl/makerfestivaltwente