SDO revancheert zich en zet zegereeks voort

Afgelopen zaterdag trof SDO voor de vierde maal deze jaargang Elko uit Elim. In de voorgaande confrontaties wist SDO geen enkele keer te winnen van deze gelijkwaardige tegenstander. Daarom waren de SDO’ers gebrand om op het natuurgras in het Drentse dorpje ditmaal wel de volle buit te pakken.

In alle vroegte, bijna gelijktijdig met de arbiters bij de wedstrijden van de jongste jeugd van Elko, floot leidsman van der Leeuw om 10:15 uur voor het eerst. Beide ploegen wisten na dit beginsignaal, onder prettige weersomstandigheden, vrijwel direct de korf te vinden, 1-1. Niet veel later konden beide ploegen voor de tweede maal een doelpunt vieren, 2-2. Vervolgens sloeg SDO, dat aantrad met A-junioren Sem Wessels en Aniek Dekker in de basis, een gat naar 2-7. Gezien het spelbeeld was dit zeer terecht. SDO was op alle fronten de thuisploeg de baas. Toch zagen de Westerhaarders in het tweede deel van het eerste bedrijf de opgebouwde voorsprong verdwijnen als sneeuw voor de zon. Elko knokte zich terug in de wedstrijd. Bij rust was de stand gelijk, 9-9.

Na de pauze was het wederom SDO dat een gaatje sloeg. Enkele minuten na de korfwisseling was het 10-12. Elko wist vervolgens de achterstand om te buigen in een 13-12 voorsprong. De wedstrijd leek te kantelen, maar door goed verdedigend werk van het toch wel zeer jonge verdedigingsvak van de Oranjehemden, kreeg de aanval genoeg tijd om de gelijkmaker te produceren. Het duurde even, maar tien minuten voor het einde stond er wederom een gelijke tussenstand op het bord, 13-13. Invalster Eefke Sportel zorgde ervoor dat SDO weer de leiding nam, 13-14. De Elimmers kwamen niet veel later weer naast de Westerhaarders, 14-14. Daarna was het wederom SDO dat op voorsprong kwam, 14-16. Elko vond vervolgens de aansluiting, maar moest vervolgens lijdzaam toezien hoe jongeling Sem Wessels de wedstrijd in het slot gooide. Einduitslag Elko – SDO: 15-17

Een verdiende zege voor de Reas-formatie. De ploeg van Marco Groothuis is nu zeker van lijfsbehoud en nestelt zich op plek 3. Over twee weken, op 3 juni, speelt SDO haar volgende wedstijd tegen de runner-up van de ranglijst Blauw Zwart. Deze streekderby wordt gespeeld in Wierden en begint om 15:30 uur.