Wie heeft informatie over Sio Vroomshoop?

In mei 2016 organiseerde Levend Vroomshoop de tentoonstelling ‘Ontwerpen voor Sio’ in de voormalige wachtkamer van het stationsgebouw. Toenmalig eigenares Jacqueline Ezendam stelde met plezier haar galerie beschikbaar. Een groot aantal ontwerpen uit de collectie van het echtpaar Rokus en Corry van Blokland uit Gouda werden daar geëxposeerd. Een aantal inwoners van Vroomshoop en Den Ham had door Rokus en Corry ontworpen speelgoed ingebracht voor de tentoonstelling. Velen brachten een bezoek aan de succesvolle tentoonstelling, die daarna nog enkele weken in het Middendorpshuis in Den Ham was te bewonderen.

Inmiddels is de heer Van Blokland overleden en woont mevrouw Van Blokland bij haar zoon. Ze bewaren warme herinneringen aan de succesvolle tentoonstelling in Vroomshoop. Sio was decennia lang heel belangrijk voor veel mensen in Vroomshoop. De familie Van Blokland vond het heel leuk dit terug te horen van bezoekers, ook in het gastenboek stonden veel mooie reacties.

Zoon Ron werkt met regelmaat aan de website over zijn ouders en hij is ook begonnen met een stukje geschiedenis van de Sio fabriek. Natuurlijk is dat met de kennis en materiaal die ze zelf in hun archief hebben.

Er moet veel meer zijn. Er moeten verhalen zijn, foto’s, contacten. De familie Van Blokland zou heel graag extra informatie ontvangen. U kunt contact met hen opnemen door een mail te schrijven naar siodesigners@gmail.com Het stuk over de fabriek staat hier: https://rvbcvbm.com/nl/meer/sio-vroomshoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *