Amicitia ziet promotiekansen verdwijnen

Volop goede moed ging Amicitia afgelopen zaterdag de strijd aan thuis tegen Noviomagum. Beide ploegen waren in de race om een promotieplek. De uitwedstrijd vorig jaar won Amicitia nipt met 17-18. Alles was erop gericht om de matige score van de afgelopen weken te doorbreken.

In de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op. De Toyota Drent formatie nam weliswaar een 3-1 voorsprong, maar Noviomagum kwam steeds weer terug tot een gelijke stand. Er werd om en om gescoord en beide ploegen gingen rusten bij een 9-9 stand.

Alle kansen aanwezig om er in de tweede helft een spannende wedstrijd van te maken. En dat gebeurde. Na bijna een kwartier spelen was de stand opnieuw gelijk (13-13). In de fase daarna nam Noviomagum steeds meer het initiatief tot een voorsprong. Amicitia kwam moeilijker tot scoren (14-16, 15-17). In de slotfase scoorde Amicitia nog de aansluitingstreffer (16-17), maar de ploeg uit Nijmegen gaf de voorsprong niet meer uit handen en nam de dure punten mee uit Vriezenveen. Eindstand 17-18.

Het veldseizoen dreigt voor Amicitia als een nachtkaars uit te gaan. Het doel om te eindigen bij de eerste vier in de poule is door dit verlies tot het nulpunt gezonken. In de resterende twee wedstrijden, tegen de Odik en ASVD, kunnen theoretisch nog maximaal vier punten behaald worden. Bovendien is Amicitia dan afhankelijk van andere uitslagen.

Komende week spelen Amicitia 1 en 2 hun uitwedstrijd in Barneveld tegen Odik. Aanvang vanaf 14:00u. Amicitia 2 won haar wedstrijd thuis tegen Noviomagum 2 afgetekend met 20-7. De A1 junioren wonnen met 11-13 van Nic/Hoogkerk A1.