Ontdek het nachtleven van de natuur tijdens Nacht van de Nacht in de Engbertsdijksvenen

Op zaterdagavond 28 oktober wordt er in heel Nederland aandacht gevraagd voor bewustzijn van lichthinder in onze huidige 24-uurs economie. Deze avond gaan er bij veel gebouwen het licht uit, kan je in sommige restaurants in kaarslicht eten, en worden er nachtwandelingen en andere activiteiten in het donker georganiseerd.

Ook Staatsbosbeheer organiseert voor het 2e jaar op rij een mooie Nacht van de Nacht beleving met activiteitenerf en/of nachtwandeling in de Engbertsdijksvenen.

Activiteitenerf

Op het erf van excursieboerderij Huisken te Kloosterhaar en in de boerderij zelf allerlei activiteiten voor jong en oud. Je kan uitzoeken wat de uilen eten, nachtdieren bewonderen, de nachtdierenquiz doen (en een prijsje winnen), het vleermuizenspel spelen en marshmallows bakken. Ook de Sterrenwacht van Hellendoorn is dit jaar van de partij met telescopen op uitkijkpunt De Pluus, waar je vanuit alle kanten zich op de nachtelijke hemel.  Loop op eigen gelegenheid in het donker naar de Sterrenwacht en bekijk de planeten Jupiter en Saturnus en de volle maan van dichtbij. Er is zelfs een gedeeltelijke maansverduistering deze avond.  

Nachtwandeling

Ook wordt er weer een nachtwandeling gehouden onder leiding van een gids. Wil je ervaren hoe het is om in het donker te lopen? Het verschil ervaren tussen open landschap en een gesloten landschap onder de bomen. Op alleen zicht kan je nu niet meer vertrouwen, je gehoor en tast nemen het over. Voel met je voeten waar je loopt, luister naar de geluiden van nachtdieren, hoor jij een egel ritselen, uil roepen of een ree blaffen? De wandeling eindigt bij de Sterrenwacht.

Praktisch

Het activiteitenerf is open van 19.00 tot 22.00 u. en toegankelijk voor buggy, rollator en rolstoel. Ticket โ‚ฌ5,00 voor zowel volwassenen als kinderen. 0-3 jaar gratis.

De nachtwandeling van 4 km start om 19.30, is geschikt voor volwassenen en gezinnen met kinderen vanaf ca. 8 jaar. Ticket โ‚ฌ8,50 en โ‚ฌ5,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Met dit ticket kunt u tussen 19.00 en 22.00 u ook deelnemen aan de activiteiten op het erf. De nachtwandelingen zijn niet toegankelijk voor buggy, rolstoel of rollator. Het dragen van stevige schoenen wordt aangeraden.

Boek uw ticket voor Nacht van de Nacht in de Engbertsdijksvenen via: www.staatsbosbeheer.nl/nachtvandenachtengbertsdijksvenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *