Kindermiddag in de Engbertsdijksvenen: Natuurpaspoort – Uilen

Jeugdige natuurontdekkers opgelet! Elke maand is er een kindermiddag bij  excursieboerderij Huisken (in de Engbertsdijksvenen) te Kloosterhaar. Tijdens deze middag ontrafel je de geheimen van de natuur, ga je de ene keer op laarzen struinen tussen het struikgewas, en verdiep je de andere keer in een diersoort waar je van alles over komt te weten.

De eerst volgende kindermiddag is op zondag 12 november, waar we de het eerste dier van onze natuurpaspoort eens goed onder de loep nemen: Uilen. Wat voor soorten uilen zijn er, waarom jagen ze ’s nachts of doen ze dat niet allemaal? Wat is hun lievelingseten en waar slapen ze overdag? Sta oog in oog met de grootste én de kleinste uil van Nederland.

Zit je op de basisschool en vind je natuur ook interessant? Voor € 5,00 euro kan je lekker komen ontdekken in de Engbertsdijksvenen. Boek een ticket voor de kindermiddag via: www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/kindermiddag-engbertsdijksvenen

Afhankelijk van het kind kan je er als (groot)ouder bij blijven, maar misschien is het juist wel lekker in de tussentijd de benen te strekken tijdens een wandeling in het gebied.  

Kan je deze keer niet? Ook in december, in de kerstvakantie, staat er weer een kindermiddag in de planning. Of ga eens met pap en mam mee op één van de leuke excursies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *