Diefstal belangrijke delen van de faunapassage bij De Pollen

Eerste kerstdag 2023 begon voor de Natuurvereniging KNNV afd. Vriezenveen met een kwalijke constatering: diefstal van een 6-tal belangrijke wanddelen uit het raster van de faunapassage aan de Oude Hoevenweg tussen De Pollen en Bruinehaar ter hoogte van de Engbertsdijksvenen.
Daarnaast ook nog 4-tal andere wat smallere geleidingswanden.ย De wanddelen zijn op een “deskundige manier” verwijderd en meegenomen. Het zijn 3 meter lange elementen, dus ook niet erg simpel te vervoeren. In totaal is ca 30meter van 50cm hoog en 6 mm dik kunststof plaat gestolen.ย Ook een 5-tal paaltjes met reflectoren voor groter overstekend wild zijn verdwenen.

Met veel inzet van vrijwilligers van de Natuurvereniging KNNV afd. Vriezenveen en gemeenschapsgeld werd deze faunapassage gerealiseerd. Deze werkt goed zodat kikkers, padden en andere kleine dieren veilig de weg kunnen passeren. De diefstal constatering vinden ย de vrijwilligers dan ook diep droevig!
Het onderhoud wordt al jaren door KNNV vrijwilligers gedaan.ย Helaas moeten er door deze DIEFSTAL weer forse kosten en uren gemaakt worden om dit te herstellen. De diefstal is aangegeven bij de politie.
Wie heeft aldaar de laatste tijd, vooral tussen 20 en 23 december, nog wat bijzonders gezien of opgemerkt? Graag bijzonderheden doorgeven aan politie of KNNV afd. Vriezenveen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *