Nachtwandeling speciaal voor kinderen én deinen op het hoogveen

Op zaterdagavond 13 januari staat er voor de basisschooljeugd een natuurbeleving op de planning die je niet wilt missen. Ontdekt hoe je de natuur ’s nachts in het donker of bij maanlicht kunt beleven. Ontdek wat je zintuigen doen in het donker. Je loopt op de tast en je hoort alle geluiden veel beter. Misschien hoor je wel een uil roepen of een muisje scharrelen in het struikgewas. De natuurgids neemt je mee in natuurgebied de Engbertsdijksvenen, waar je tussen zonsondergang en zonsopkomst normaal niet mag komen. Een unieke kans en dat speciaal voor kinderen! Afhankelijk van uw kind(eren) mag er een ouder meewandelen, maar is je kind niet bang aangelegd is het misschien juist wel extra leuk om deze uitdaging zelfstandig aan te gaan. Boek deze natuurbeleving via https://www.staatsbosbeheer.nl/nachtwandelingengbertsdijksvenen  U betaald alleen voor deelnemende kinderen.

Altijd al eens het hoogveen van dichterbij willen bekijken? Zondag 14 januari kan je onder begeleiding van een natuurgids op ontdekking in het hoogveen en daarbij gaan we een mooi stuk van het reguliere pad af. Het ontstaan van hoogveen op deze plek, en de planten en diersoorten die bij het hoogveen horen worden onder de loep genomen en waar mogelijk kan je ervaren hoe het is om te ‘deinen’ op het hoogveen. Het is wel een wandeling met wat uitdaging en waarbij je wel goed te been moet zijn. Ook laarzen zijn waarschijnlijk geen overbodige luxe, dus zorg dat je die mee neemt. Ook een verrekijker niet vergeten mee te nemen voor als er juist een kraanvogel, velduil of kiekendief uit het hoogveen opvliegt. De wandeling is geschikt voor volwassenen en gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Is uw interesse gewekt en wilt u wel eens meer zien van dit uitgestrekte hoogveengebied, pak hier dan uw kans en boek deze excursie via:  https://www.staatsbosbeheer.nl/hoogveenengbertsdijksvenen

Bent u deze dagen niet in de gelegenheid, maar zou u toch graag eens mee willen op excursie; ook in de komende maanden worden er excursies en kindermiddagen georganiseerd. De thema’s, data, starttijden, locatie en andere informatie vind u op de website www.staatsbosbeheer.nl/twente bij tabblad activiteiten en agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *