Leergeld Twenterand, groei en ambitie

Het aantal kinderen dat stichting Leergeld Twenterand in 2023 heeft kunnen helpen is gegroeid van 184 in 2022 naar 242 in 2023. Kinderen van gezinnen die het financieel moeilijk hadden. Het aantal gezinnen waarmee de stichting vanaf de operationele start in 2020 contact heeft kunnen leggen is inmiddels circa 200. Dat is de helft van de gezinnen die in aanmerking kunnen komen voor ondersteuning door Leergeld Twenterand. Er is dus nog werk aan de winkel, stichting Leergeld Twenterand wil ook graag die andere helft bereiken.

Leergeld Twenterand heeft in 2023 kinderen geholpen met een fiets om naar school te kunnen, met een computer voor huiswerk, met de ouderbijdrage, met een schoolspullenpas, met contributie of kleding voor sport of zwemles, met het regelen van lessen op drum of gitaar, of met zanglessen. Leergeld Twenterand heeft er voor gezorgd dat kinderen een verjaardagsbox kregen van de stichting Jarige Job, een Heppiebox van de stichting Het Vergeten Kind, of met Sinterklaas een verrassing kregen via de Actie Pepernoot van de stichting Kinderhulp. Ook met het Jeugdfonds Sport en Cultuur werkt Leergeld Twenterand samen. Zo kan Leergeld Twenterand zorgen voor een breed pakket aan hulp. Hoe dat er precies uitziet staat op https://www.leergeldtwenterand.nl

In het komende jaar wil Leergeld Twenterand wederom een groei realiseren, zowel in het aantal te helpen kinderen alsook in het contact maken met gezinnen die de hulp van Leergeld Twenterand nodig hebben. Dat zijn gezinnen met kinderen tussen 4 en 18 jaar die moeten leven van een budget dat ongeveer 120 procent van het minimum is of lager. Stichting leergeld hoopt in 2024 rond de 300 kinderen te kunnen helpen. Dat is ambitieus, want gezinnen kunnen meerdere keren een hulpvraag insturen. In 2023 heeft Leergeld Twenterand bijvoorbeeld rond de 600 hulpvragen verwerkt.

Of dat aantal van 300 geholpen kinderen gehaald wordt is ook afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat in 2024 gaat meedoen en van fondsen die kunnen worden binnengehaald. Voor vrijwilligers wordt er dit voorjaar weer voor een opleiding gezorgd.

“Alle kinderen moeten meedoen” is de slogan van Leergeld Twenterand en dat probeert de stichting in 2024 weer een stukje meer te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *