Februari staat in teken van de vogels in de Engbertsdijksvenenย 

Het Engbertsdijksvenen staat bekend als een vogelrijk gebied, maar je hebt niet in elk jaargetijde dezelfde vogels die pad kunnen kruisen. Je hebt de soorten die er jaarrond leven, maar ook soorten die hier overwinteren, en soorten die hier juist broeden. Op zaterdag 10 februari gaan we op zoek naar de wintergasten, wat later op de middag tegen schemering aan maak je kans op invliegende kiekendieven. Deze indrukwekkende roofvogels met een sierlijke vlucht zoeken dan hun slaapplaatsen weer op in het rustige veengebied. Net zo indrukwekkend, maar duidelijk minder sierlijke zijn de vele ganzen die met veel bombarie op de waterplassen neerstrijken. Kan jij de verschillende soorten uit elkaar houden, en  wintergast toendrarietgans  spotten. Een vliegshow voor natuurliefhebbers om niet te missen, geef je daarom snel op via  www.staatsbosbeheer.nl/wintergastenengbertsdijksvenen en vergeet je verrekijker niet.

In het eerste weekend van de voorjaarsvakantie staat er weer een kindermiddag in Boerderij Huisken op het programma. Ben je nieuwsgierig wat uilen zoal eten? Kom dan uilenballen pluizen en ontdek wat je daar allemaal in kunt vinden. Muizen vinden ze vooral lekker, maar daar zijn veel verschillende soorten van. Welke vind jij in je uilenbal? Er woont een paartje kerkuil op de zolder van boerderij Huisken. Aan de hand van hun dieet kom je te weten welke muizensoorten er in en rond de Engbertsdijksvenen leven. Misschien kan je wel een heel muizenskeletje bij elkaar puzzelen. Kom je ook pluizen? Geef je dan snel op via  www.staatsbosbeheer.nl/kindermiddagengbertsdijksvenen

Bent u deze dagen niet in de gelegenheid, maar zou u toch graag eens mee willen op excursie; ook in de komende maanden worden er excursies en kindermiddagen georganiseerd. De themaโ€™s, data, starttijden, locatie en andere informatie vind u op de website www.staatsbosbeheer.nl/twente bij tabblad activiteiten en agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *