Leergeld Twenterand zoekt gezinnen

Stichting Leergeld Twenterand helpt kinderen tussen 4 en 18 jaar uit gezinnen waar het  financieel even lastig is. De stichting heeft al ruim 200 gezinnen geholpen. De ambitie is ook die andere 200 gezinnen te vinden die hulp nodig hebben. Bekendheid van de stichting en contact met scholen kunnen helpen om die gezinnen te vinden.

Leergeld Twenterand publiceert daarom met enige regelmaat, heeft een website www.leergeldtwenterand.nl, plaatst A0 borden, is sinds kort op instagram te vinden als “leergeldtwenterand”, houdt contact met andere hulporganisaties, en houdt contact met  ruim 40 scholen. Zoveel scholen zijn er niet in Twenterand, maar ook kinderen uit Twenterand die op school gaan buiten Twenterand kunnen geholpen worden. En het gaat niet alleen om hulp voor schoolactiviteiten zoals een schoolreisje, excursies, leermiddelen, een fiets om naar school te gaan, een computer om huiswerk te maken, etc. Ook is er hulp mogelijk bij buitenschoolse activiteiten zoals zwemles, contributie en kleding voor sportactiviteiten, muziek- of danslessen, etc. Het motto van de stichting is dat alle kinderen moeten kunnen meedoen met leeftijdsgenootjes, want nu meedoen is later meetellen. Het gaat dan om kinderen uit gezinnen met een leefgeld tot ongeveer 120 procent van het bijstandsniveau.

Hulp aanvragen kan door te bellen naar de coördinator van de stichting (06- 39743797), door het formulier in te vullen op http://www.leergeldtwenterand.nl of een mail te sturen naar info@leergeldtwenterand.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *