ZorgSaam Twenterand gaat Buurtgericht werken in alle dorpen

Vanaf januari dit jaar heeft Zorgsaam Twenterand het startsein gegeven voor een andere aanpak, namelijk Buurtgericht werken. Buurtgericht werken versterkt de verbinding en samenwerking tussen inwoners, vrijwilligers, verenigingen en organisaties met als doel te zorgen voor een betere leefbaarheid in de buurt. Een proefproject in Westerhaar-Vriezenveensewijk toonde dit aan.

Dit proefproject ‘Buurtkracht Westerhaar-Vriezenveensewijk’ startte vorig jaar. Deze buurtgerichte aanpak wierp al snel zijn vruchten af, terwijl het nog niet eens is afgerond. Maar de conclusies zijn voor ZorgSaam Twenterand al duidelijk en gaat het daarom doorvoeren in heel Twenterand.

Focus Buurtgericht werken
Buurtgericht werken versterkt de verbinding en samenwerking tussen inwoners, vrijwilligers, verenigingen en organisaties met als doel te zorgen voor een betere leefbaarheid in de buurt.

Een belangrijke taak blijft het informeren en ondersteunen van jong en oud over welke mogelijkheden er zijn binnen de gemeente Twenterand. Onze focus blijft dat iedereen, van jong tot oud, mee kan doen in onze samenleving.

Buurtteams
Zorgsaam Twenterand heeft de gemeente opgedeeld in vier gebieden ofwel buurten: Den Ham, Vroomshoop/Geerdijk, Westerhaar-Vriezenveensewijk en Vriezenveen met daarbij behorend De Pollen, Bruinehaar, Weitemanslanden en Westerhoeven.

Elke buurt kent nu een vast team met sociaal werkers. Zij zullen de komende tijd nóg meer de gesprekken aangaan met de buur in wijken, zowel met inwoners als organisaties en verenigingen die actief zijn in Twenterand. Met de signalen uit deze gesprekken gaan de Buurtteams van ZorgSaam Twenterand de komende maanden aan de slag.

DOE MEE EN VUL ENQUETE IN: ‘Wat leeft en speelt er bij u?’

Afbeelding met tekst

Automatisch gegenereerde beschrijvingOm te weten wat er leeft onder de inwoners van Twenterand is een enquête opgesteld. Deze is in te vullen via onze website https://www.zorgsaamtwenterand.nl -> VUL ENQUETE IN en versterk samen uw buurt
Met u willen wij werken aan de leefbaarheid in de buurt en uw welzijn. De volgende onderwerpen komen in de enquête aanbod:

  • Algemene vragen
  • Wonen
  • Voorzieningen en activiteiten
  • Lekker in je vel
  • Lezen en schrijven
  • Communicatie

Het invullen van de enquête duurt ongeveer 10 minuten. U doet ons er een groot plezier mee wanneer u deze enquête invult. U weet immers als geen ander wat er leeft en speelt in uw buurt. De enquête kan ingevuld worden tot en met zondag 14 mei.

Lukt het niet om de enquête online in te vullen of wilt u persoonlijk uw ideeën laten horen, kom dan naar één van onze buurtuurtjes. Bij de Zorginformatiepunten kunt u ook een enquête op papier ophalen en invullen.

Buurtuurtjes

De Buurtuurtjes vinden plaats in:

  • Den Ham

Maandag 8 mei van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek, Roelofsbrink 10

Woensdag 10 mei van 14.00 tot 16.00 uur Medisch centrum, Goosensplein 1b

Donderdag 11 mei van 18.00 tot 20.00 uur Restaurant Harwig, Ommerweg 2b

  • Vriezenveen

Woensdag 10 mei van 14.00 tot 16.00 in Dorpshuis Bruinehaar, Gravenlandweg 18

Woensdag 10 mei van 13.30 tot 15.00 uur Bibliotheek Vriezenveen, Jonkerlaan 4

Donderdag 11 mei van 14.30 tot 16.00 uur in De Hulle, Manitobaplein 18

  • Vroomshoop/Geerdijk

Maandag 8 mei (op 3 locaties)

van 10.00 tot 12.00 uur in het Gezondheidscentrum Oranjeplein 7h

van 13.00 tot 15.00 uur zaaltje katholieke kerk, Schoolstraat 79

van 18.00 tot 20.00 uur Bibliotheek, Burgemeester Koetjestraat 2

  • Westerhaar-Vriezenveensewijk

Maandag 8 mei van 15.00 tot 17.00 uur in Kulturhus De Klaampe, Beeklaan 1
Voor meer informatie of vragen, bel op werkdagen 0546 – 481 456.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *