SDO slaagt er niet in om Blauw Zwart van promotie af te houden


Afgelopen zaterdag troffen in Wierden streekgenoten Blauw Zwart en SDO voor de vierde maal dit seizoen elkaar. Blauw Zwart had bij aanvang van dit duel aan één punt voldoende om te promoveren naar de tweede klasse. SDO had nog een kleine kans om deze promotieplek af te snoepen en kon een belangrijke slag slaan door te winnen van de directe concurrent. Er stond dus veel op het spel in deze streekderby tussen de nummers twee en drie van de ranglijst.

Onder zomerse temperaturen floot arbiter Vermeulen om 15:30 uur voor het begin. Beide ploegen wisten vrijwel direct tot scoren te komen, 1-1. Ook na de eerste vakwisseling vonden de ploegen het gele mandje, 2-2. Dit was een voorbode voor een eerste helft waarin de ploegen erg aan elkaar gewaagd waren, het stuivertje wisselen was en geen van de ploegen een gaatje wist te slaan. Bij rust stond het 8-7 in het voordeel van de thuisploeg.

Na de pauze verdubbelde Blauw Zwart de marge en sloeg voor het eerst een gaatje, 9-7. SDO liet zich niet van de wijs brengen en counterde naar 9-9. Wederom was het de thuisploeg die aan de goede kant van de score kwam te staan, 10-9. Maar door vier opeenvolgende treffers aan de zijde van de Westerhaarders, die een sterke periode kenden, kantelde de wedstrijd, 10-13. Blauw Zwart zette vervolgens ook een doelpuntenserie neer en boog zo de achterstand om in een voorsprong, 15-13. SDO schakelde nog één keer op om nogmaals voor een omwenteling te zorgen, maar slaagde hier niet in. Eindstand Blauw Zwart – SDO: 16-14

Een jammerlijke nederlaag voor de SDO’ers. Deze wedstrijd kon alle kanten opgaan, maar het kwartje viel in het voordeel van Blauw Zwart dat daarmee promotie veiligstelde. SDO bezet nog steeds de derde plaats en treft in de laatste twee duels directe concurrenten voor deze klassering. De ploeg zal er alles aan gaan doen om deze podiumplaats vast te houden en zo het seizoen in stijl af te sluiten. Volgende week zaterdag, 10 juni, speelt de ploeg in Vaassen tegen Regio. Dit duel begint om 15:30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *