Succesvolle competitiestart voor SDO

Na periode van rust en de daaropvolgende oefencampagne stond afgelopen zaterdag voor SDO uit Westerhaar de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Daarvoor moest de ploeg van de nieuwe trainer/coach Rick Zomer afreizen naar Borculo om het daarop te nemen tegen Olympia ’22.

In de beginfase ging het gelijk op, na een aantal minuten gespeeld te hebben stond het 2-2. Daarna nam de thuisploeg het initiatief en kwam op een 8-4 voorsprong. SDO werkte nog voor rust deze achterstand weg. De ploegen gingen pauzeren bij een 8-8 tussenstand.

Na de korfwisseling vielen de doelpunten over en weer, via 9-9 werd het 10-10. Vervolgens waren het de Oranjehemden die een gaatje wisten te slaan naar 10-12. De geel-zwarte thuisploeg probeerde de aansluiting te vinden, maar faalde hierin. SDO consolideerde de voorsprong door op de juiste momenten trefzeker te zijn. Zo trokken de Westerhaarders de eerste overwinning over de streep. Eindstand Olympia ’22 – SDO: 13-15

Het was een moeizame wedstrijd voor SDO dat flink moest knokken voor de zege. Maar de ploeg werd beloond voor het harde werken. Volgende week speelt de Reas-formatie op eigen veld tegen AKC uit Almelo. De aanvangstijd van deze wedstrijd is 15:30 uur.