News Outside G-run, nieuw in de negende Turvenloop

LANGEVEEN / BRUINEHAAR – De negende Turvenloop op zaterdag 30 december heeft een nieuw onderdeel, de News Outside G-run. Hiervoor is de organisatie van de Turvenloop een samenwerking aangegaan met Vereniging Aangepast Sporten Tubbergen (VAST).

VAST is opgericht in 2018 met als doel dat iedereen moet kunnen sporten, op welke manier dan ook. Twee keer per week, op dinsdag van 15.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 8.45 tot 9.30 uur, kunnen mensen met een afstand tot sporten in de sporthal van Tubbergen komen sporten. Hiernaast zet VAST zich in om verenigingen te enthousiasmeren mensen met afstand tot sporten op te nemen in hun vereniging.

VAST heeft 25 leden.

G-sport in Tubbergen

Vanuit VAST is na de Special Olympics Nationale Spelen Twente 2022 een G- basketbaltoernooi georganiseerd met Jolly Jumpers in Tubbergen. Op dit moment zijn daar dertien leden actief met basketballen. Vorig jaar hebben ze deelgenomen aan de Loop Esch Door in Tubbergen, wat een dusdanig succes was dat ze dit jaar opnieuw mee hebben gedaan.

G-run in de Turvenloop

Ben Boerrigter namens de organisatie van de Turvenloop: “In 2013 is de Turvenloop voor de eerste keer georganiseerd door Fysiotherapie Langeveen Manderveen en Carnavalsvereniging de Turftrappers. Nu is daar een mooie samenwerking met VAST bijgekomen. Beide partijen willen zoveel mogelijk mensen in beweging krijgen, meedoen is belangrijker dan winnen. Zo werken we mee aan een inclusieve samenleving en laat dat nu de motivatie van de Turvenloop zijn.”

Door de nieuwe afstand, de News Outside G-run van 500 meter, èn een rolstoeltoegankelijke wandelroute van 5 kilometer kunnen dit jaar nog meer mensen meedoen aan de Turvenloop in Langeveen en Bruinehaar. Voor meer informatie kun je mailen naar info@turvenloop.nl. “Op naar 30 december!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *