Infomiddag over Dementie in Vriezenveen

Maandag 19 februari organiseren de vrijwilligers van de commissie Welzijn Ouderen Vriezenveen van ZorgSaam Twenterand in samenwerking met Alzheimer café Twenterand een informatieve middag rondom het thema dementie.

Vanwege de vergrijzing zal het aantal mensen met dementie de komende 20 jaar verdubbelen. Kennis van dementie en signalen herkennen bij anderen wordt belangrijker dan ooit.
“Mensen met dementie willen zo lang mogelijk hun gewone leven blijven leiden maar belanden zonder hulp als gevolg van hun ziekte vaak in een sociaal isolement. We streven naar een dementievriendelijke samenleving, waarin mensen met dementie zich veilig voelen doordat ze gezien worden en er mensen zijn die de moeite nemen om ze te begrijpen”, volgens Motivaction na een representatief onderzoek gehouden in 2023.

Samenwerking met Alzheimer café
Het Alzheimer café Twenterand werkt actief mee aan een dementievriendelijke samenleving. Deze middag verzorgen zij een training, waarin ze vertellen over dementie, hoe je dit herkent en er in het dagelijks leven op kunt reageren aan de hand van de
‘Goed-methode. Deze training is een initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS. ‘’Samen zorgen we dat mensen met dementie langer kunnen meedoen’’.

Waar, wanneer en hoe laat?
De Suite is te vinden aan de Pastorielaan 1 in Vriezenveen. De zaal is open vanaf 13.30 uur en het programma start om 14.00 uur. De toegang is 7 euro. Dit is inclusief een bingokaart en twee consumpties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *