Bij Join Us Twenterand kan ik altijd mezelf zijn

Jong Twenterand, onderdeel van ZorgSaam Twenterand, is verheugd dat – na een periode van onderbreking – de Join Us bijeenkomsten voor jongeren weer van start zijn gegaan. Join Us is voor jongeren die samen willen komen om vriendschappen te sluiten, sociale vaardigheden te ontwikkelen en elkaar te ondersteunen.

Join Us: Samen sterk tegen eenzaamheid
Join Us is een initiatief dat jongeren bij elkaar brengt in een ondersteunende en vriendelijke omgeving. Het doel is om eenzaamheid tegen te gaan en sociale connecties te bevorderen. Door middel van diverse activiteiten, workshops en open gesprekken bieden de Join Us bijeenkomsten een veilige ruimte waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen.

Terug van weggeweest
Jong Twenterand heeft met zorg en aandacht gewerkt aan het opnieuw opzetten van de Join Us bijeenkomsten. “Door het herstarten van deze bijeenkomsten hopen we een waardevolle bijdrage te leveren aan de mentale gezondheid van jongeren in Twenterand”, aldus jongerenwerker Laureen Velnaar.

Vanaf januari zijn er weer twee Join Us groepen: één voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 18 jaar en één van 18 tot 25 jaar. Iedere twee weken ontmoeten de jongeren elkaar. Samen doen ze allerlei activiteiten die ze zelf bepalen en organiseren. Denk aan gamen, films kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Tijdens de avonden zijn er ervaren begeleiders aanwezig die de jongeren helpen met het verbeteren van hun sociale vaardigheden en het versterken van hun zelfbeeld.

“Bij Join Us kon ik altijd mezelf zijn”
Eén van de eerdere deelneemsters Lola-Kay vertelt over haar deelname aan Join Us.
“Ik had het gevoel dat niemand me leuk vond en dat ik niet goed genoeg was. Ik heb toen op internet gezocht of er iets bestond waar je vrienden kon maken ofzo. Zo kwam ik bij Join Us.”
Terugkijkend op deelname aan Join Us zegt ze nu: “Bij Join Us kun je altijd jezelf zijn en je kunt er ook een stuk zelfverzekerder van worden. Ik merkte bij Join Us dat ik wél goed genoeg was en kan nu op andere plekken ook beter laten zien wie ik ben.”

Kom erbij. Join Us!
Ben je nieuwsgierig naar Join Us? Je bent van harte welkom. Jongeren kunnen zich gratis aanmelden via de website. Op www.join-us.nu vind je meer informatie en veel ervaringsverhalen van jongeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *