Tentoonstelling Rashel Alberts in Bibliotheek Vriezenveen

Bibliotheek Twenterand verwelkomt met trots een expositie met het thema Twee jaar na de academie, van Rashel Alberts uit Almelo. De werken van Rashel zijn te omschrijven als divers van techniek. Kleurrijk en geïnspireerd door de natuur, en met liefde voor wetenschap, natuur en cultuur.

Rashel  is opgegroeid in Bruinehaar en Langeveen. Om te groeien richting het creatief vakgebied stopte Rashel vroegtijdig met de HAVO en koos ze voor een opleiding restaurateur / decoratie waar ze als specialist schilder mocht genieten van allerlei verschillende technieken van de schilderkunst. Ze doet hier veel ervaringen op, van marmerimitaties tot muurschilderingen, van portretten tot glas in lood. In 2020 studeert ze af als illustrator aan Artez, Hogeschool voor de Kunsten. Tijdens deze periode doet Rashel mee aan het kinderverhalentraject Rose Stories, een talententraject waar onder andere Djenee Fila haar pad mee vond. Het vinden van dat pad is niet vanzelfsprekend. Rashel: “de start van mijn carrière in Covid-tijd heeft denk ik veel invloed gehad op mijn zelfvertrouwen. Ik ben er trots op dat mijn werk nu mag hangen in de bibliotheek en dat ik na de academie niet stil heb gezeten. Ik heb nog vele jaren te gaan en ik ga gewoon door”.

Momenteel woont Rashel weer in de natuur in Westerhaar, waar ze in haar atelier werkt op haar vrije dagen en lid is van de kunstkring Westerhaar. Daarnaast werkt ze als gastouder aan huis, waar ook veel aandacht is om creatief met de kinderen bezig te zijn. Ze heeft ook een tijd gewoond in Enschede, waar ze als huisschilder werkte. Rashel: “ik pak alles aan wat me leuk lijkt. Ik wil een wijs oud vrouwtje worden dat graag tekent en schildert en dingen maakt. Met liefde voor de natuur en die voor alles een goede raad heeft”.

De expositie is te zien tot eind april. Van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *