SDO verliest in Vaassen


Na één winst- en verliespartij moest SDO afreizen naar Vaassen om daar aan te treden tegen Regio ’72. De Gelderlanders hadden eveneens twee punten na de eerste twee competitieduels. De ploegen wilden allebei de aansluiting houden bij koploper AKC, een overwinning was daarvoor noodzakelijk.

Vanaf minuut één liep SDO achter de feiten aan, de thuisploeg schoot uit de startblokken en leidde spoedig met 4-0. De Westerhaarse formatie moest in de achtervolging. Dit ging moeizaam, de ploeg creëerde wel de nodige kansen, maar wist deze nauwelijks omzetten in doelpunten. Regio daarentegen was trefzekerder en kwam op een 10-3 voorsprong. De ploegen gingen rusten bij een 10-5 tussenstand.

Na de korfwisseling incasseerde SDO wederom snel drie tegentreffers. Hierdoor was de stand 13-5 in het voordeel van de thuisploeg. Daarna brak er een fase aan waarin SDO het betere spel vertoonde. De Oranjehemden kwamen terug tot 16-10. Even leek de wedstrijd te kantelen, maar de thuisploeg wist toch weer het initiatief over te nemen. Hierdoor moesten de Tukkers de zege laten aan de Vaassenaren. In de slotfase maakte Tijn Niks uit de A1 zijn officiële debuut, hij kende een prima invalbeurt. Einduitslag Regio ’72 – SDO: 19-11

Door deze nederlaag staat SDO nu op de derde plaats. Volgende week speelt de Reas-formatie een belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie. De ploeg van Rick Zomer speelt dan thuis tegen directe concurrent en tevens rode lantaarndrager Olympia ’22 uit Borculo. Deze eerste returnwedstrijd begint om 15:30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *