Vroomshoopse Boys verdiende winst op PH

Na wisselende resultaten tijdens de voorbereiding was het de vraag hoe Vroomshoopse Boys de competitie van de tweede klasse I. van het district Oost zou beginnen. De mannen van hoofdtrainer Robert Bosma lieten direct vanaf het beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter John Schumer uit Vriezenveen op positieve wijze de voeten spreken. In de derde minuut was het al raak. Juliën Derks plaatste een hoekschop vanaf rechts op de kruin van Boys-middenvelder Tom Pierk, die van dichtbij raak kopte: 1-0.

De gedreven spelende thuisploeg bleef daarna aanvallen met vaak mooie combinaties. Harde schoten van de middenvelder Mats Scholten en de opkomende centrale verdediger Sven Paters werden met de nodige moeite verwerkt door de bekwaam reagerende PH-keeper Arjan Nijenkamp. De mooiste kans voor de Boys kwam in de 28ste minuut. Vleugelverdediger Duncan Kelder kwam door op rechts en bediende middenvelder Levi Aitink op maat Keeper Arjan Nijenkamp wist met een knappe reflex de 2-0 te voorkomen.

In de fase erna bleven er kansen komen voor de Boys, maar goed verdedigend werk van de gasten uit Almelo en ook de paal voorkwamen een grotere achterstand voor PH. Toen de Vroomshoopse storm was uitgeraasd sloeg PH onverwacht toe. In 38ste minuut liet de gewiekste PH-aanvaller Rick Droste met een lange solo iedereen van de Boys de hakken zien en hij schoof de bal beheerst binnen: 1-1. Daarmee ging een aloude voetbalwet in vervulling. Als je nalaat te scoren doet de tegenstander het wel. De rust brak aan met een 1-1 stand, waarmee de Boys zich tekort deed.

In de tweede helft kwam Léon Dogger op het middenveld Tom Pierik vervangen. Dat betekende een terugkeer van deze routinier na blessureleed. De Boys behield een licht veldoverwicht, maar de dominantie van het eerste bedrijf was verdwenen. PH loerde op de omschakeling en dat had bijna succes in de 55ste minuut. PH-aanvaller Rick Droste kon vrij uithalen, maar met een knappe redding ten koste van een corner voorkwam Boys-doelman René Kok een achterstand. De Boys herpakte zich en kreeg weer een veldoverwicht. In de 62ste minuut werd de bal door de PH-verdediging uit de doelmond gewerkt, maar Duncan Kelder nam de bal op de pantoffel en kegelde hard raak: 2-1.

Die treffer werkte bevrijdend, al moest de Boys alert blijven voor tegenstoten van PH. In de 65ste minuut schoot centrale verdediger Robert Veld zijn al gepasseerde doelman René Kok te hulp door met een sliding de bal net voor de doellijn weg te werken. In de 74ste minuut kwamen er aan Boys-kant twee wisselspelers in het veld. De jonge aanvaller Stef Kikkert kwam voor Ramon de Jong en de van een blessure herstelde ervaren middenvelder Lars Scholten kwam voor Levi Aitink.

In het laatste deel van de wedstrijd controleerde de thuisploeg de wedstrijd en het wachten was op de 3-1. Die kwam er in de 88st minuut. Mats Scholten verzorgde vanaf links de assist en Stef Kikkert knalde verschroeiend hard raak. In de ultieme slotfase verving Siem Pierik de geblesseerd geraakte Duncan Kelder, maar er kwam geen verandering meer in de stand. Vroomshoopse Boys beleefde dankzij goed veldspel overeen langere fase een verdiende 3-1 overwinning op PH. Op zaterdag 30 september wordt er in Hengelo om 17.00 uur gespeeld tegen ATC’65.

Tegen PH werd in de volgende opstelling gespeeld: doel: René Kok, achter: Duncan Kelder (92: Siem Pierik), Robert Veld, Sven Paters en Simon Kempers; midden: Levi Aitink (74: Lars Scholten), Tom Pierik (46: Léon Dogger) en Mats Scholten; voor: Sil Derks, Ramon de Jong (74: Stef Kikkert) en Juliën Derks.

Vroomshoopse Boys 2 had vanwege een jubileumviering van de beoogde tegenstander SVZW 2 nog geen competitieverplichting en oefende thuis tegen vv Hellendoorn 2. Na een 1-1 ruststand moesten de mannen van trainer Alexander Fokkert nog drie tegentreffers incasseren: 1-4. Vroomshoopse Boys JO19-1 van trainer Ruben Kloosterman, dat de basisspelers Duncan Kelder en Stef Kikkert miste vanwege het meespelen in het eerste elftal van de Boys, overtuigde met een 4-1 overwinning op HHC Hardenberg JO19-2.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *